Annons

Kyrgios skalp – besegrade världsettan

Den kontroversielle Nick Kyrgios fina form från Wimbledon håller i sig. Australiern vann över världsettan Daniil Medvedev i en tresetare i ATP-turneringen i Montreal.
Tennis • Publicerad 10 augusti 2022
Nick Kyrgios besegrade världsettan Daniil Medvedev.
Nick Kyrgios besegrade världsettan Daniil Medvedev.Foto: Paul Chiasson/AP/TT

Sedan nyblivne 37-rankade Nick Kyrgios tog sig hela vägen till Wimbledon-final har han visat upp en spikrak formkurva.

I måndags vann han hela ATP-turneringen i Washington och han fick svårast tänkbara motstånd i den andra omgången av Canada Masters i Montreal. Världsettan Daniil Medvedev stod på andra sidan.

Annons

Efter att ha förlorat första set i tiebreak (7–2), vaknade Kyrgios. Han startade andra set med att direkt bryta ryssens serve och höll sedan undan för att utjämna till 1–1 i set. Resten blev en enmanshistoria då Kyrgios vann sista avgörande set med hela 6–2.

I nästa omgång väntar landsmannen Alex De Minaur som är rankad 21 i världen.

Även norske världssjuan Casper Ruud tog sig vidare i Montreal efter en 2–0-seger över slovaken Alex Molcan. Det blev en deppigare historia för de andra nordiska spelarna.

Både finländske Emil Ruusuvuori och danske stjärnskottet Holger Rune fick se sig besegrade i två raka set.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons