Annons

Kyrgios i Japan när rättegång inleds

Nick Kyrgios, 27, befinner sig Tokyo för att spela Japan Open.
Samtidigt inleds rättegången mot tennisstjärnan som anklagas för misshandel.
Tennis • Publicerad 3 oktober 2022
Nick Kyrgios. Arkivbild.
Nick Kyrgios. Arkivbild.Foto: Adam Hunger/AP/TT

27-åringen är anklagad för misshandel av en före detta flickvän och på tisdag ska Kyrgios få sitt fall prövat i sitt hemland Australien.

Huvudpersonen själv kommer inte närvara då han befinner sig i Japan för förhandlingarna natten mot tisdag, och enligt Kyrgios är "det inte alls svårt" att fokusera på veckans tennisturnering.

Annons

Det är vanligt att svarande inte är på plats för större administrativa förhandlingar då de har juridiskt ombud.

Kyrgios, rankad på 20:e plats i världen, berättar att han har hanterat fallet i "månader" och att han tar det "dag för dag".

– Jag kan bara göra det jag kan och jag är här i Tokyo och försöker spela bra tennis, fortsätta med det och bara försöka göra mitt jobb – och det är att spela tennis, säger australiern.

Incidenten ska ha ägt rum i Canberra i december förra året och om Kyrgios döms riskerar han att upp till två års fängelse.

27-åringens advokat, Jason Moffett, sade följande i juli om anklagelsen, mitt under Wimbledon:

– Det är en allvarlig anklagelse och Kyrgios tar den på största allvar.

Trots anklagelsen beslutade Wimbledon att Kyrgios fick spela vidare i turneringen, en turnering där australiern sedan föll i finalen mot Novak Djokovic.

– Vi har blivit informerade om den juridiska process som involverar Kyrgios i Australien. Så länge det här fortgår är vi inte i en position att kommentera. Vi pratar med hans team och han kommer att spela kvartsfinalen, sade en talesperson då.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons