Annons

Kyrgios drar sig ur ny grand slam – fjärde i rad

Den australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios drar sig ur US Open – säsongens sista grand slam-turneringen. Det meddelar turneringsarrangören.
Det innebär att han har missat alla fyra grand slams denna säsong.
Tennis • Publicerad 10 augusti 2023
Nick Kyrgios drar sig ur US Open.
Nick Kyrgios drar sig ur US Open.Foto: Florian Eisele/Pool Photo via AP/TT

Australiern kommer inte att delta eftersom han fortfarande rehabiliterar sig från skada.

Således har tennisstjärnan missat alla grand slam-turneringar den här säsongen. Kyrgios missade Australian Open och Franska mästerskapen till följd av en knäoperation. Därefter ådrog han sig en handledsskada och drog sig ur Wimbledon och ATP-turneringar i Washington, Toronto och Cincinnati.

Annons

US Open inleds 28 augusti.

Bortsett från en uppvisningsmatch har han hittills i år bara kommit till spel i ATP-turneringen i Stuttgart, där han förlorade i första rundan mot den betydligt lägre rankade kinesen Wibing Yu.

I början av 2023 var australiern rankad som 26:a i världen. På grund av uteblivet spel har han rasat till 92:a plats på världsrankningen.

28-åringen tog sig till kvartsfinal i US Open och till final i Wimbledon förra året.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons