Annons

Kristoffersson kör full VM-säsong

Den regerande världsmästaren Johan Kristoffersson ansluter till EKS JC under kommande säsong av rallycross-VM.
Rallycross • Publicerad 22 juni 2021
Johan Kristoffersson är klart för en full VM-säsong. Arkivbild.
Johan Kristoffersson är klart för en full VM-säsong. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

Kristoffersson planerar att köra en full VM-säsong med storsatsande EKS JC, som är en sammanslagning av teamen JC och EKS.

”Till och börja med, jag är väldigt glad över att kunna göra en full säsong i rallycross-VM, och att göra det med ett nytt team blir en ny utmaning för mig", säger Kristofferson i ett pressmeddelande.

Annons

32-årige Kristoffersson har tidigare tagit tre VM-guld – 2017, 2018 och 2020. Nu är siktet inställt på ytterligare två guldmedaljer i rallycross – både i förar-VM och team-VM, där han kör tillsammans med Enzo Ide. Årets säsong planeras bestå av sju deltävlingar, med start 23 juli i Spanien.

Teamägaren Mattias Ekström är nöjd med sin värvning:

”Om du inte kan slå honom, slå dig samman med honom – så enkelt är det. Jag har haft många bra fighter med Johan och tror att alla håller med om att han har en unik talang", säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons