Kristianstad förstörde Rosengårds svit

Rosengård hade radat upp idel segrar i damallsvenskan.
Fram tills man mötte Kristianstad på bortaplan i åttonde omgången.
Skånelagen spelade 0–0 under fredagskvällen vilket var Rosengårds första poängtapp för säsongen.
Fotboll • Publicerad 4 juni 2021
Det blev 0–0 för Hanna Bennison och Rosengård mot Kristianstad. Arkivbild.
Det blev 0–0 för Hanna Bennison och Rosengård mot Kristianstad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sju raka segrar och en komfortabel serieledning. Rosengård, revanschlystet efter att ha slutat tvåa förra året, hade inlett den damallsvenska säsongen på bästa sätt.

Men mot ett toppaspirerande Kristianstad, som kom till matchen med tre raka matcher utan seger, tog segersviten slut.

Matchen var mållös från början till slut men det var inte utan försök från båda lagen. I 71:a minuten byttes Hanna Bennison och Stefanie Sanders in för serieledaren i ett försök att bryta dödläget. Och Rosengård skapade en hel del tryck på offensiv planhalva – men utan att få betalt.

Även Kristianstad hade sina lägen och var nära två gånger om i slutskedet. I 86:e minuten serverades Jutta Rantala i straffområdet av Sveindís Jane Jónsdóttir. Men finländskans skott styrdes ut till hörna.

Tre minuter senare fick Maja Bodin ett fint läge från nära håll, men 19-åringen fick inte till avslutet som letade sig in i Rosengårds målvakt Stephanie Labbes händer.

0–0 gör att Rosengård nu har 22 poäng och är sex poäng före Häcken. Det regerande mästarlaget har dock en match till godo och möter Piteå på söndag.