Annons

Kräver svar om EM senast tisdag

Handboll • Publicerad 10 november 2020
Värdnationen Norge ska spela sitt gruppspel i Trondheim. Men ännu råder oklarheter om Norge kommer kunna arrangera mästerskapet. Arkivbild.
Värdnationen Norge ska spela sitt gruppspel i Trondheim. Men ännu råder oklarheter om Norge kommer kunna arrangera mästerskapet. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Tiden börjar bli knapp för det norska handbollsförbundet att lämna besked om huruvida de kommer kunna stå som värd för damernas EM i december eller inte.

Senast på tisdag, den 17 november, kräver Europeiska handbollsförbundet (EHF) ett svar, skriver de på sin hemsida.

Annons

I Norge råder hårda coronarestriktioner, och för att mästerskapet ska gå att arrangera i landet krävs det att idrottare undantas från dessa. Något som den norska regeringen skulle ha lämnat besked om under måndagen. Istället krävde man att arrangören för mästerskapet skulle återkomma med nya regelverk för att förhindra smitta.

"Vi måste få klarhet i detta, speciellt för att underlätta för lagen i grupp C och D som ska spela sina matcher i Trondheim." skriver EHF.

Mästerskapet inleds 3 december. Sverige kommer att spela sina gruppmatcher i danska Herning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons