Annons

Kompetensen finns i truppen enligt Petersson

En brasiliansk offensiv mittfältare på provspel, en grekisk backup-målvakt är spelklar och två inlånade försvarsspelare från Kalmar FF är aktuella för startelvan. Men anfallsmässigt litar Ola Petersson till att det han redan har i truppen ska vända den negativa trenden.
Publicerad 3 augusti 2015
Ola Petersson ser positivt på framtiden och är nöjd med de offensiva alternativ han har.
Ola Petersson ser positivt på framtiden och är nöjd med de offensiva alternativ han har.

IFK Berga spåddes ha hyfsade chanser att spela i en högre division nästa säsong. Men förra årets nykomling tvingas nu hantera faktum att hotet om nedflyttning i stället är en verklighet. Inför potentiella ångestmånader har Ola Petersson inventerat sin trupp.

Herman Sillerström och Pontus Fredriksson är inlånade från Kalmar FF - status där?

Annons

– Det är inte riktigt klart med upplägget än, jag håller på för fullt med Henrik Rydström och ska få ett besked i veckan om hur det ligger till. Förhoppningsvis är de spelklara mot Karlskorna i helgen.

Och målvakten Theofonis Vournazos är klar?

Ja, han är klar och spelar sin första match med reservlaget i kväll.

Men det är två defensiva spelare och en målvakt ni löst. Är det inte snarare offensivt ni har bekymmer?

– Jag förstår att det kan verka konstigt utifrån sett men det finns inga offensiva spelare vi kan hitta en liknande lösning med från Kalmar FF. Samtidigt öppnar detta upp för att flytta upp Johannes Lagesson lite högre upp i banan nu när Holmertz är skadad.

Nämnde Ludvig Holmertz är som Sporten kunde rapportera redan i går borta för resten av säsongen. I övrigt ser skadeläget betydligt ljusare ut än befarat för Petersson.

– Viktor Byström ser positiv ut och gjorde tester i dag. Det är bonus om han kan spela mot Karlskrona men det går framåt. Fredrick Roskvists fot trodde vi var riktigt allvarlig men han är redan i träning och även Marcus Mårtensson är i full träning. Så det ser bra ut vad gäller skadorna.

Så som du ser det handlar det snarare om att få flyt i målskyttarna du redan har än att hitta en lösning utifrån som ska rädda kontraktet?

– Ja, vi ska behålla den här attityden och fortsätta jobba stenhårt så kommer det lossna för oss. Vi skapar tillräckligt med lägen och finns det någon rimlighet kommer det lossna. Det hade varit skillnad om vi inte skapade chanserna.

Rasmus Arvidsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons