Annons

Knäckt Stark efter raset: "Behöver vila"

Från nionde till 41:a plats.
Maja Stark var knäckt efter den avslutande rundan av British Open.
Golf • Publicerad 7 augusti 2022
Maja Stark rasade från nionde till 41:a plats under British Opens avslutande runda.
Maja Stark rasade från nionde till 41:a plats under British Opens avslutande runda.Foto: Christer Höglund/TT

22-åringen låg på delade nionde plats inför den avslutande rundan av British Open i Skottland.

Men söndagen var inte Maja Starks dag.

Annons

Svenskan fick det inte alls att stämma och det blev en dubbelbogey och hela åtta bogeys.

Stark slutade till sist på en delad 41:a plats.

– Väldigt besviken, jag har varit stressad från början. Jag kände på banan att: "Fan, det är väl ingen som bryr sig". Jag tycker inte ens att det är pinsamt för det är så svårt där ute. Jag vet inte, jag känner typ att, jag vet inte… Det blev bara för mycket till slut, säger hon till Radiosporten och fortsätter:

– Jag har känt att det har varit mycket nu de senaste veckorna, mycket spel. Det känns som att jag egentligen behöver vila, jag har inte tagit en dag ledigt trots att jag missat cutten. Jag har inte tagit vara på det, att jag kan vila och nu kommer det i kapp.

I juni tog Stark en liten paus från golfen.

"De senaste månaderna har varit väldigt hektiska och jag har nu äntligen börjat reflektera ordentligt. Jag tror inte att jag var beredd på hur mycket resa, spela, media och livet skulle påverka min hjärna och min kropp, men det har definitivt tagit ut sin rätt och jag kan inte säga att jag känner igen mig själv när jag är ute och spelar", skrev hon på Instagram då.

Pausen blev kortvarig och i slutet av juni spelade Stark åter på Europatouren. British Open var svenskans femte tävling sedan pausen i mitten av juni.

Vann British Open gjorde sydafrikanskan Ashleigh Buhai efter en rysare som krävde fyra särspelshål.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons