Annons

Klart: Tom Brady avslutar karriären

NFL-superstjärnan Tom Brady bekräftar nu att karriären är över.
"Det är bäst att jag lämnar plats på planen för den nya generationen av målmedvetna och hängivna idrottare", skriver han på Instagram.
Amerikansk fotboll • Publicerad 1 februari 2022
Tom Brady, i Tampa Bay Buccaneers, avslutar nu sin 22 säsonger långa karriär. Det skriver han själv på Instagram. Arkivbild.
Tom Brady, i Tampa Bay Buccaneers, avslutar nu sin 22 säsonger långa karriär. Det skriver han själv på Instagram. Arkivbild.Foto: Mark LoMoglio/AP/TT

Det är efter flera dagars spekulationer, sedan uppgifter spridits om att Brady spelat sin sista NFL-match, som beskedet kring 44-åringens beslut kommer.

"Det är svårt för mig att skriva, men här kommer det: Jag kommer inte att anta åtagandet av att tävla längre. Jag har älskat min NFL-karriär och nu är det dags att lägga min tid och energi på andra saker som kräver min uppmärksamhet", skriver han.

"Ställt svåra frågor"

Annons

Han fortsätter:

"Jag har reflekterat en hel del den senaste veckan och har ställt mig själv svåra frågor. Och jag är så stolt över vad vi har åstadkommit. Mina lagkamrater, coacher, motspelare och fans förtjänar hundra procent av mig, men just nu, är det bäst att jag lämnar plats på planen för den nya generationen av målmedvetna och hängivna idrottare."

Framöver ska Brady fokusera på att ta "varje dag som den kommer", och att ge tillbaka till andra, poängterar han, och konstaterar att "framtiden är spännande".

Stjärnan, som i tidigare diskussioner sagt att ett eventuellt beslut kommer att tas med hänsyn till familjen, ger ingen närmare förklaring till varför han väljer att avsluta karriären, men konstaterar att det krävs oerhört mycket tid och energi för att fortsätta vara konkurrenskraftig under så lång tid.

"Det är en fysisk, mental och känslomässig utmaning varenda dag, som har fått mig att maximera min högsta möjliga potential. Jag har försökt göra mitt bästa de 22 senaste åren. Det finns inga genvägar till framgång i livet eller på planen."

Tidernas främste quarterback

Brady har spelat 22 säsonger i NFL och är allmänt sedd som tidernas främste quarterback i amerikansk fotboll.

Han är den spelare den som vunnit flest NFL-matcher, flest Super Bowl-titlar (sju) och han har också tagit sig till flest finaler (tio).

Han gjorde 20 säsonger i New England Patriots, och tog där sex av sina Super Bowl-titlar. I fjol bytte Brady till Tampa Bay Buccaneers och förde även sitt nya lag till slutsegern.

Fakta: Tom Brady

Född: 3 augusti 1977 i San Mateo, Kalifornien (44 år).

Familj: Frun Gisele Bündchen, två söner och en dotter.

Position: Quarterback.

Klubbhistorik: Draftades för New England Patriots i NFL år 2000 i den sjätte rundan, som 199:e spelare. Efter att ha tillbringat sin första säsong på bänken kom Bradys karriär i gång ordentligt 2001, och han spelade för Patriots till och med 2019. Sedan 2020 har Brady spelat för Tampa Bay Buccaneers.

Meriter (i urval): 22 säsonger i NFL, där han utsetts till MVP tre gånger. Tio framträdanden i Super Bowl, varav sju segrar (den senare 2021) och tre förluster. Utsedd till MVP i Super Bowl fem gånger. Har även rekordet i antal Super Bowl-segrar, flest genomförda passningar i NFL-karriären och under en säsong samt i längsta touchdown-passning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons