Annons

Klart: Solvallatränare till Kalmar

För första gången sedan 2012 får Kalmartravet in en ny tränare utifrån. Det är välmeriterade Jim Oscarsson som lämnar Solvalla för Småland.
– Vi blir en större spelare och på sikt kan det bli fler tävlingsdagar, säger Kalmartravets vd Magnus Johansson.
Kalmar • Publicerad 10 juni 2019
Kalmartravets vd Magnus Johansson är glad och nöjd över att Jim Oscarsson, Solvallatränaren, flyttar till Småland och får Kalmar som ny hemmabana.
Kalmartravets vd Magnus Johansson är glad och nöjd över att Jim Oscarsson, Solvallatränaren, flyttar till Småland och får Kalmar som ny hemmabana.Foto: Mats Holmertz

För sju år sedan flyttade Magnus Dahlén sin verksamhet till Kalmar. Men östgöten blev inte långvarig utan flyttade vidare till Halmstad.

Kom det här som en överraskning?

Annons

– Inte direkt. Det har legat i luften och Blädingeås har varit på väg att säljas förut. Nu blir det en duktig och meriterad tränare med stor verksamhet som tar över. Jag har inte hunnit prata med Jim än och känner inte till detaljerna. Men jag förstår att han flyttar hela sin verksamhet som nu är utspridd utanför Stockholm.

Jim Oscarsson är 58 år och har nu sin huvudverksamhet på Märsta Söderbygård och stationerad på Solvalla. Nu väljer han att flytta till Blädingeås som ligger några mil väster om Växjö, gården som är mest känd och förknippad med John-Erik ”Goya” Magnusson och Mack Lobell.

Oscarsson har bland annat vunnit Peter Haughton Memorial med Aperfectyankee 2012 och han har tränat Stefan Melander-ägda Nuncio och varit verksam i USA 2011-2013. I dag finns 62 hästar i träning. Det är oklart hur många som följer med i flytten. Så här långt i år har stallet kört in 1,7 miljoner kronor. I familjen finns också en av landets mest talangfulla kuskar, sonen Kevin.

En sportslig effekt av att Jim Oscarsson byter bana är att Kalmartravet får in fler aktiva hästar och licenser.

– Det är kriterierna för att få fler tävlingsdagar och på lite längre sikt hoppas jag det blir så, säger Magnus Johansson.

Peter AhlénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons