unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Schemat klart – Piteås tuffa veckor kvarstår

Piteå har riktat kritik mot det orättvisa spelschemat men klubbens tuffa veckor kvarstår.
Alla omgångar har nu fastställts.
Piteå får ett tufft spelschema i juli. Arkivbild.
Piteå får ett tufft spelschema i juli. Arkivbild.
Foto: Pär Bäckström/TT

Det är klart hur årets damallsvenska ska spelas. Först ut att mötas när matcherna drar i gång den 27 juni är nykomlingen Uppsala som ställs mot Djurgården på hemmaplan, samtidigt som Linköping och Växjö möts på Linköping arena.

När det första, då inte helt fastställda, spelschemat släpptes i måndags var Piteå kritiska och tyckte att de fått ett orättvist upplägg.

Under några veckor i juli såg Piteås spelschema ut enligt följande:

12 juli: Uppsala, borta.

15 juli: Linköping, hemma.

19 juli: Vittsjö, borta.

26 juli: Växjö, hemma.

29 juli: Kristianstad, borta.

Tuffa perioden blir kvar

– Det är ju inte rättvist skulle jag säga. Du kan ju inte åka raka vägen heller utan det tar flera dagar vilket kommer att påverka hur vi kan träna och alla sådana förberedelser, sade Piteås Nina Jakobsson till TT då.

Intresseorganisationen Elitfotboll dams generalsekreterare Tomas Hoszek sade till TT i måndags att ett möte skulle hållas under veckan där klubbarna skulle få komma med synpunkter på spelschemat.

Men nu när det definitiva spelschemat presenterats av fotbollsförbundet står det klart att Piteås tuffa veckor i juli kvarstår.

Har erbjudits hjälp

Piteå har dock fått hjälp för att underlätta den tuffa perioden.

– Vi har fått ett erbjudande från en man som var rätt upprörd över spelordningen. Jag vet inte vem det är mer än att han äger ett hotell i Eksjö. Han sade att om vi kommer en natt så bjuder han på övernattningen, kommer vi två nätter bjuder han och kommer vi 22 gånger så bjuder han. Det är ju helt fantastiskt när man får sådana där samtal. Det håller en uppe, sade Piteås ordförande Rikard Fahlman för TT tidigare i veckan.

Damallsvenskan skulle egentligen ha startat i april men på grund av coronakrisen har man skjutit på säsongen.

Första omgången i damallsvenskan:

Lördag 27 juni: Uppsala–Djurgården, Linköping – Växjö (båda 15.00), Kif Örebro–Eskilstuna (16.00), Rosengård–Vittsjö (19.00).
Söndag 27 juni: Umeå–Piteå (14.00), Göteborg–Kristianstad (15.00).