Klart: Peiman Eliassi tillbaka i OAIK

Oskarshamn Artikeln publicerades
Foto:oskarshamnsaik.se

Sporten avslöjade att det var på gång redan i måndags.

På tisdagskvällen blev det officiellt:

Peiman Eliassi återvänder till Oskarshamns AIK.

Peiman Eliassi gjorde 37 mål och massor av assister under sina två säsonger i Oskarshamns AIK, innan han lämnade för Ljungskile. Efter tre och en halv säsonger i superettan återvänder nu alltså poängspelaren till OAIK.

Kontraktet med Ljungskile är brutet och Eliassi har skrivit på för två och en halv säsonger, till och med säsongen 2018, med Oskarshamns AIK.

– Vi var tidigt i kontakt med Peiman och kände att det är en spelare som verkligen skulle passa in hos oss med sin kreativitet, speed och målskytte, säger nye sportchefen Mats Karlsson, som alltså levererar en toppvärvning innan han officiellt ens tillträtt sin tjänst.

  – Jag och Johan Woxö har jobbat parallellt med Peiman och det känns skönt att vi lyckades ro det i hamn.

  Peiman Eliassi kommer att bo i Kalmar och pendla tillsammans med övriga Kalmarbaserade spelare.

  – Han har saknat sin familj i Kalmar och pendlingen är inget problem, det har han gjort förut. Just det här att han varit i föreningen förut är en stor fördel. Han trivdes och känner till allt. Två träningar, så är han inne i det. Sedan ska vi inte ställa några jättekrav på Peiman direkt, men över tid är jag övertygad om att han kommer att tillföra mycket.

  Peiman Eliassi själv säger så här:

  – Det känns fantastiskt bra att komma hem. Jag har saknat min familj och även Oskarshamn. Det ska bli kul och gå ut på Arena Oskarshamn igen och försöka hjälpa laget. Målet är ju givetvis att hjälpa laget med poäng från min sida, säger Peiman Eliassi.

  Mats Karlsson säger att uppgörelsen med Ljungskile gick smidigt.

  – Det är en rimlig och bra överenskommelse. Det handlar inte om några stora pengar för oss. Affären är i stället bygd på att om Peiman går vidare och uppåt i seriesystemet så har Ljungskile en del i det.

  Kommer det hände ytterligare några saker i sommarfönstret?

  – Vi ska ha in en målvakt till. Annars kommer det nog inte hända så stora saker. Det är viktigt att hålla i ekonomin. Sedan tycker jag, när jag tittar på truppen, att det finns kvaliteter för att vi ska kunna lyfta i tabellen.

  Dominic Adams var tänkt att vara en spetsspelare. Han har mest suttit på bänken. Kommer han vara kvar även i höst?

  – Vi får se hur han känner själv. Känner han att det blir för mycket bänk och att han vill vidare, så ska vi inte stå i vägen. Men som det ser ut blir han kvar och då kommer vi understödja honom på alla sätt för att han ska få ut sina kvaliteter.