Annons

Klart med Cederroos titelmatch

Den 30 april är det tänkt att bli tredje gången gillt för Elin Cederroos titelmatch i boxning. I Madison Square Garden i New York.
Boxning • Publicerad 2 februari 2022
Elin Cederroos, til höger, ska gå en titelmatch om fyra bälten den 30 april. Arkivbild.
Elin Cederroos, til höger, ska gå en titelmatch om fyra bälten den 30 april. Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP/TT

Det var först tänkt att supermellanviktsboxaren skulle gå en titelmatch om fyra mästarbälten i juni i fjol. Det blev sedan uppskjutet till i september. Och bara några timmar före avresan till USA blev även den galan inställd på grund av covid-19.

Cederroos match mot Franchón Crews Dezurn ska nu avgöras i Madison Square Garden i New York den 30 april.

Annons

– Det känns mäktigt och fantastiskt roligt, men också overkligt än så länge med tanke på resan jag har bakom mig. Den här matchen har ställts in och skjutits fram så det kommer väl inte kännas på riktigt förrän man väl är där på matchdagen, säger Cederroos till SVT.

– Jag har nog inte förstått riktigt än att jag ska boxas i Madison Square Garden och hur stort det här är, men matchen förtjänar det.

Obesegrade Cederroos (8-0) har WBA- och IBF-bältena sedan tidigare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons