Annons

IKO värvar från Södertälje

Det har varit en mindre bra bevarad hemlighet.
Nu är det officiellt.
Nicklas Heinerö förstärker IK Oskarshamn.
Oskarshamn • Publicerad 10 juli 2018
Nicklas Heinerö, här i Djurgårdens tröja, är klar för IK Oskarshamn.
Nicklas Heinerö, här i Djurgårdens tröja, är klar för IK Oskarshamn.Foto: Bertil Ericson / TT

De första uppgifterna sipprade ut redan för ett par månader sedan. På tisdagseftermiddagen blev Nicklas Heinerö slutligen officiell som ny spelare i IK Oskarshamn.

– Det känns jättekul och inspirerande med Oskarshamn och jag ser framemot att få flytta ner snart och lära känna staden, laget och alla runt föreningen. Jag har alltid upplevt Oskarshamn ett jobbigt lag att möta i Be-Ge Hockey Center, så det ska bli skönt att få spela med det stödet och trycket i ryggen framöver. Jag hoppas kunna bidra med en del rutin, hårt jobb och med ett kreativt och offensivt spel, säger Nicklas Heinerö i ett pressmeddelande.

Annons

Heinerö kommer närmast från spel hos konkurrenten Södertälje, men har tidigare ett förflutet i bland annat Djurgården och AIK. Den senaste säsongen blev det totalt 23 poäng på 50 matcher.

– Offensiv och tekniskt skicklig forward som etablerade sig ordentligt i HockeyAllsvenskan förra säsongen. Vi känner oss säkra på att där finns ytterligare en nivå i Nicklas som han kan få ut i vårt lag och nöjda med att få fylla på truppen med honom, säger sportchefen Per Kenttä.

Heinerös kontrakt är skrivet över den kommande säsongen.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons