Annons

Klart: IKO hämtar två spelare från division 1

Förra säsongen imponerade de i division 1.
Nu är Markus Modigs och Måns Hansson klara för IK Oskarshamn
– Det känns fantastiskt kul, säger Modigs.
Oskarshamn • Publicerad 17 april 2018
Måns Hansson, här i Kristianstadströjan, är klar för IK Oskarshamn.,
Måns Hansson, här i Kristianstadströjan, är klar för IK Oskarshamn.,Foto: Bosse Nilsson

Måns Hansson gjorde stor succé från sin backplats i division 1-laget Kristianstads IK den gångna säsongen och noterades för hela 32 poäng. Det gjorde även Markus Modigs, fast i Vimmerby HC, drygt sju mil utanför Oskarshamn.

Nu står det klart att de blir IK Oskarshamns första nyförvärv.

Annons

– Jag trodde det skulle bli officiellt tidigare än vad det blev. Det känns fantatsiskt kul. Man är redan sugen på hockey igen. Jag tror att jag är redo och ska göra allt jag kan för att kunna bidra i IK Oskarshamn. Det känns som att det är rätt tidpunkt och med rätt omgivning kommer det blir jättebra, säger Markus Modigs.

Du spelade i allsvenskan med Almtuna för två år sedan. Är du mer redo nu?

– Ja, men det tycker jag nog. Jag har mognat i spelet, speciellt utan puck senaste säsongerna och jag känner mig starkare i kroppen nu.

Modigs hade flera andra alternativ, men valet föll till slut på IK Oskarshamn.

– Jag har haft lite surr och intressen från andra klubbar. Men när IKO dök var det inte så mycket att tveka på, säger Markus Modigs, vars kontrakt sträcker sig över den kommande säsongen.

Måns Hansson kommer i sin tur från en stark säsong tillsammans med Kristianstad i division 1. Laget föll i playoff 3 mot Västerås, som sedermera tog sig tillbaka till hockeyallsvenskan. Nu väntar alltså spel i IK Oskarshamn.

– Oskarshamn känns som ett bra och spännande steg för mig i min utveckling. Jag har lärt mig mycket under min första säsong i seniorhockeyn. Nu måste jag jobba hårt med min fysik och jag tränar hårt för att klara det, säger Måns Hansson och fortsätter:

– Jag kör tillsammans med en personlig tränare på ett gym på Limhamn nu. Sen ska jag upp och göra lite tester senare i sommar.

Även Måns Hanssons kontrakt sträcker sig över den kommande säsongen.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons