Annons

Klart: Finländska bröder stannar i KHC

Planen var en tryout veckan ut.
Nu stannar Mikko och Ville Virtanen i KHC.
Nu jobbar de på att få bröderna spelklara till derbyt.
ISHOCKEY • Publicerad 31 oktober 2019
Ville Virtanen får stanna i Kalmar HC fram till jul till att börja med.
Ville Virtanen får stanna i Kalmar HC fram till jul till att börja med.Foto: Jesper Hallberg

Bröderna Mikko och Ville Virtanen anslöt till Kalmar i tisdags eftermiddag efter en lång resa från Jyväskylä. Men redan nu – efter endast en träning – står det klart att de stannar i Kalmar HC, åtminstone fram till jul.

Det berättar Ivan Hansen, som tillsammans med Roger Nyström, sköter det sportsliga i föreningen.

Annons

– Vi kommer att kontraktera Mikko och Ville grundserien ut. Det är på grund av att Kristjan Cepon flyttat hem och att vi har Johan Järlefelt långtidsskadad. Vi måste ge laget en chans att vara med och tävla, säger Hansen och fortsätter:

– Vi vill ge laget förutsättningar och de hade väl kanske inte riktigt förutsättningarna när vi tappat en back och även Järlefelt som ska vara vår förstacenter.

Mikko Virtanen.
Mikko Virtanen.Foto: Jesper Hallberg

Vad tycker ni att ni har sett av dem?

– Det är mycket tidigt ännu, har bara sett en träning efter att de har rest i ett dygn. Men vi ser att de har kvaliteter som vi behöver. Mikko har fina händer och är bra i olika ”skillsmoment” som powerplay. Ville är en fysiskt spelande back som vi kanske har saknat.

Nu jobbar Kalmar HC på att få bröderna, med storklubben JYP som moderklubb, att spelklara till lördagens derby mot Nybro Vikings.

– Det ska vi hinna med. Vi är redan i gång och det kommer att lösa sig. Sedan får vi se om de spelar, det är upp till tränarna, säger Ivan Hansen.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons