Annons

Klart: Ekroth återvänder till Hammarby

Petronella Ekroth är tillbaka i svensk fotboll. Den 30-åriga mittbacken återvänder till Hammarby i elitettan, där hon skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2021.
"Jag känner mig otroligt laddad", säger hon till klubbens hemsida.
Fotboll • Publicerad 6 juli 2020
Petronella Ekroth är tillbaka i Hammarby. Arkivbild.
Petronella Ekroth är tillbaka i Hammarby. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Ekroth kommer närmast från Roma, laget hon skrev på för så sent som i januari.

I juni meddelade hon att hon skulle lämna den italienska klubben.

Annons

– Jag ska inte tillbaka, det har jag bestämt mig för. Det känns jättebra, nu ska jag bara få hem mina grejer, sade Ekroth i podden Surret på läktaren.

Nu fortsätter karriären i Hammarby, klubben hon spelade för 2013–2015.

"Det känns verkligen så kul att vara tillbaka! Att få vara med på den här resan, och få chansen att ta klubben tillbaka dit vi hör hemma, är en väldigt spännande utmaning. Jag känner mig otroligt laddad på att få börja spela fotboll igen och målsättningen är självklart glasklar – att Bajen ska spela i allsvenskan igen", säger Ekroth till klubbens hemsida.

Hammarby ligger femma i Sveriges näst högsta serie efter fem omgångar. Förra säsongen var laget nära att nå allsvenskan, men förlorade en ödesmatch mot Uppsala i den sista omgången och missade chansen.

Ekroth förstärker nu försvaret och är spelklar den 15 juli.

Sedan första tiden i Hammarby har mittbacken hunnit med två turer i Djurgården. Hon har även spelat för klubbar som Juventus, Tyresö och Linköping, och har varit tv-expert i Viasat.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons