Annons

Klart: Division 5-klubbarna spelar under samma flagg 2018

Norra Tångs BK och Torsås Goif anmäler ett gemensamt a-lag 2018.Det bestämdes på måndagskvällen.
Kalmar • Publicerad 17 oktober 2017

Sporten har tidigare berättat om Norra Tång och Torsås planer att slå ihop sina respektive representationslag till ett gemensamt a-lag.

Det förslaget klubbades igenom på måndagskvällen.

Annons

– Vi hade ett möte med Torsås i går kväll (läs måndag) där vi bestämde oss för att anmäla ett gemensamt a-lag till seriespel – och det måste vi göra innan den 31 oktober. Vi ska ha ytterligare ett möte den 30 oktober, bekräftar Kjell Johnsson, ordförande i Norra Tång.

Norra Tång och Torsås samarbetar redan runt fotbollsverksamheten. De båda klubbarna har haft ett gemensamt b-lag i seriespel de två senaste säsongerna.

– Resultatmässigt har det inte varit någon höjdare men annars det har fungerat bra.

Norra Tång och Torsås ska nu bestämma ett gemensamt namn och tränarjakten är också inledd.

– Det är några kontakter som är tagna men det är exempelvis fortfarande kval som spelas, vi vill inte störa för mycket. Ambitionen är att hitta en tränare som inte har någon anknytning till Norra Tång eller Torsås, vi vill gärna börja från scratch. Det är i alla fall målsättningen, säger Kjell Johnsson.

På det personliga planet, hur känns det att ni inte får ihop ett a-lag själva nästa säsong?

– Jag har varit verksam i Norra Tångs styrelse i 45 år, jobbat för fotbollen och det kan svida lite att vi inte kan ha ett eget a-lag. Men man måste också se det sanningsenligt, vi har inte möjlighet att få ihop ett lag längre. Och det är samma sak med Torsås. Det är tyvärr så det ser ut i dag, säger Kjell Johnsson.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons