Annons

Klart: De fortsätter sända NHL-matcher

Ishockey • Publicerad 5 november 2020
Victor Hedmans matcher med Tampa Bay fortsätter att sändas av tv- och streamingbolaget Nent Group. Arkivbild.
Victor Hedmans matcher med Tampa Bay fortsätter att sändas av tv- och streamingbolaget Nent Group. Arkivbild.Foto: Chris O'Meara

Nent Group förlänger rättigheten att sända NHL-ishockey.

Det nya avtalet sträcker sig över fem år – fram till säsongen 2025-2026 – vilket innebär att tv- och streamingbolaget kommer ha visat matcher från den amerikanska och kanadensiska ligan i hela 17 år.

Annons

"Vi har varit med under en mycket lång tid. När vi tog över NHL hade Mats Sundin precis slutat, Peter Forsberg tog sina sista skär, och Nicklas Lidström var ligans bästa back. Nu skriver vi en ny era där Victor Hedman precis tagit Tampa Bay till Stanley Cup, och där 100-talet svenskar är med och spelar om världens mest åtråvärda trofé", säger sportchefen Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

"Viaplay visar precis allt från NHL. Det handlar om 1 271 grundspelsmatcher och dessutom ett slutspel på det. NHL har på senare år också anpassat nedsläppstiderna för den europeiska marknaden vilket har gjort att ännu fler kan följa världens populäraste liga på bästa sändningstid även här i Sverige."

Nent Groups nya avtal gäller även för Finland, Norge, Danmark och Island.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons