Annons

Klart: Coronapositiv Zahui missar EM-kval

Svenska basketstjärnan Amanda Zahui har testat positivt för covid-19 och missar lördagens EM-kvalmatch mot Israel.
"Det är svårt att få detta besked, jag hade sett fram emot att träffa laget och ta oss ett steg närmare EM", säger hon i ett pressmeddelande från Svenska basketbollförbundet.
Basket • Publicerad 11 november 2020
Amanda Zahui. Arkivbild.
Amanda Zahui. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

SVT rapporterade om storstjärnan Zahuis misstänkta coronasmitta tidigare i veckan och under onsdagskvällen kom förbundets bekräftelse.

"Ni vet hur mycket jag älskar att spela för Sverige och jag kommer verkligen sakna att kliva in på planen. Jag får heja hemifrån tillsammans med alla svenska fans, jag vet att tjejerna kommer att göra oss stolta och "bring the heat"", säger 27-åriga Zahui, till vardags stjärna i nordamerikanska proffsligan WNBA.

Annons

Zahui är den senaste i raden av avbräck i den svenska landslagstruppen inför EM-kvalmatchen mot Israel, som spelas i en så kallad coronabubbla på den grekiska ön Kreta.

Sedan tidigare saknar Sverige lagkaptenen Kalis Loyd och Regan Magarity. Även Louice Halvarsson är osäker till spel i helgen.

"Vi måste spela den bästa matchen vi kan med de tolv spelare vi har. Men det börjar med försvaret. Alla vill spela med högt tempo men om du inte spelar försvar kommer det inte finnas några chanser att springa", säger förbundskaptenen Marco Crespi i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons