Annons

Kinhult diagnostiserad med epilepsi

Marcus Kinhult har diagnostiserats med epilepsi.
Beskedet kom efter att golfstjärnan fått ett krampanfall och lagts in på sjukhus.
Golf • Publicerad 13 april 2021
Marcus Kinhult. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Händelsen inträffade i tisdags förra veckan och resulterade i att svensken fick föras till ett spanskt sjukhus med ambulans.

– Jag var i lägenheten och turligt nog var jag på Facetime med Agnes, min sambo, som satt hemma i Sverige. Jag sa till henne att jag kände mig lite yr och sen så åkte telefonen i backen och det blev svart, säger Marcus Kinhult.

Annons

24-åringen skrevs ut från sjukhuset under tisdagen och säger att han nu är på bättringsvägen.

– Rent kognitivt känner jag mig ganska klar. Sen är kroppen lite skakig fortfarande. Jag har haft ganska kraftiga ryggsmärtor i övre delen av ryggen och i axlarna, det säger läkarna är från kramperna. Det gör lite ont fortfarande men det går åt rätt håll, säger han.

Kinhult meddelar att han på grund av sjukdomsbeskedet kommer att resa hem till Sverige och därmed tvingas pausa golfkarriären.

– Det blir att koppla ihop med en neurolog i Sverige och få en strategi för eventuell medicinering och även lite andra praktiska saker med resebiten, hur man löser den framöver. Men det är mer att ta reda på allt det praktiska, vad allt innebär och med hjälp av det sätta strategin för hur vi går vidare.

Fakta: Epilepsi

Epilepsi är ett samlingsnamn för flera typer av anfall med olika orsaker. Diagnosen epilepsi får den som haft återkommande epileptiska anfall som inte framkallats av någon tillfällig yttre påverkan, så kallade oprovocerade epileptiska anfall.

Epilepsi beror på att vissa nervceller i hjärnan är överaktiva. För ungefär hälften av de drabbade läker epilepsin ut. Somliga får bara några enstaka anfall under hela livet, medan andra kan ha svåra anfall varje dag. Anfallen kan orsakas av skador och sjukdomar i hjärnan. Det kan vara medfödda sjukdomar, skallskador och hjärntumörer.

Källa: Hjärnfonden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons