Annons

Kilde snabbast i Aspen – vann störtloppscupen

Norrmannen Aleksander Aamodt Kilde kan ta sig från Aspen i Colorado till Soldeu i Andorra utan att behöva fundera på om han vinner störtloppscupen eller inte.
Den saken klarade han av på lördagskvällen.
Alpint • Publicerad 4 mars 2023
Aleksander Aamodt Kilde vann störtloppet i Aspen och säkrade även segern i störtloppscupen.
Aleksander Aamodt Kilde vann störtloppet i Aspen och säkrade även segern i störtloppscupen.Foto: John Locher/AP/TT

Kilde var 61 hundradelar snabbare än kanadensaren James Crawford och 63 före världscupens totale ledare och färske världsmästaren i disciplinen, schweizaren Marco Odermatt.

– Det är fantastiskt. Det är fantastiskt att tampas med de bästa och så roligt också, det driver mig att göra det ännu bättre nästa år. Jag letar alltid efter sätt att förbättra mig, det är det som tar mig dit jag är i dag, säger Aamodt Kilde till NBC.

Annons

Segern var 30-åringens 21:a i karriären och den sjätte i störtlopp den här säsongen.

I den totala världscupen är Odermatt 346 poäng före Aamodt Kilde med sex tävlingar kvar.

Loppet i Aspen var också det sista för veteranen Steven Nyman. Den 41-årige amerikanen åkte ned som siste startande och hyllades av publiken och sina konkurrenter.

Nyman vann tre störtlopp och stod på pallen elva gånger under sina långa karriär.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons