Annons

Kifab Arena försenad - inget spel nästa säsong

Premiären var planerad till nästa innebandysäsong.Men Kifab Arena kommer inte att stå klar i tid.FBC Kalmarsund spelar i Kalmar sportcenter även 2017-18.
Kalmar • Publicerad 3 mars 2017
Bränslehuset ska förvandlas till Kifab Arena. Från början var det sagt att FBC Kalmarsunds nya hemmaarena skulle stå klar till säsongsstarten 2017-18. Men nu har Kifab Arena blivit försenad. Foto: Jonatan Nilsson
Bränslehuset ska förvandlas till Kifab Arena. Från början var det sagt att FBC Kalmarsunds nya hemmaarena skulle stå klar till säsongsstarten 2017-18. Men nu har Kifab Arena blivit försenad. Foto: Jonatan Nilsson

Första veckan i maj, 2016, presenterade Kalmar kommun att Bränslehuset på Trångsundsvägen ska göras om till Kifab Arena. I en första etapp ska en tredjedel av byggnaden göras om till en innebandyhall med plats för 1 500 åskådare. Det motsvarar 2 000 kvadratmeter av byggnaden.

På presskonferensen meddelade kommunstyrelsens ordförande, Johan Persson (S), att FBC Kalmarsunds nya hemmaarena skulle stå klar 2017 och FBC:s vice ordförande Jonas Österbo sade att planen var att klubben skulle spela sina matcher i nya arenan från säsongstarten 2017-18. Det kommer inte att bli fallet.

Annons

– Nej, det verkar inte så, men det viktiga för oss är att få en ny arena där vi ska spela innebandy. Då ska det bli rätt från början. Jag tror att det kommer att bli bra till slut, säger Kalmarsunds ordförande Ted Linde.

Fastighetsbolaget KIFAB i Kalmar är fastighetsägare till Bränslehuset. Nästa steg är att ombyggnaden ska ut på upphandling.

– Vi är inte där men vi börjar närma oss en punkt där vi kostnadsmässigt ska undersöka vad det här kostar i skarpt läge. Nu har vi jobbat med kalkyler, bedömning av vad det kostar, men det är först när vi skickar ut till kvalificerade aktörer som vi kan se om kalkylerna motsvarar anbuden. Men där är vi inte på ett tag, säger KIFAB:s vd Michael Gelebo.

Går det att sätta en tidsram när bygget kan vara klart?

– Om ett par veckor när vi har landat i frågan har vi en bättre bedömning men inte förrän vi fått in anbud till sommaren så vet vi mer exakt.

Kultur- och Fritidsförvaltningen blir hyresgästen i Kifab Arena.

– Det blir tufft att få klart det under 2017 och det är inget som vi räknar med, säger Lolita Persson, förvaltningschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Var det mer en förhoppning att det skulle stå klart hösten 2017?

– Jag kommer inte ihåg vilket datum det var sagt från början. Det har pratats om att det ska vara klart januari-februari 2018 men det är väldigt tveksamt. Vi vill att byggprocessen ska gå så snabbt som möjligt. Men främst vill vi att det här ska bli så bra som möjligt.

Michael Gelebo tror inte att hallen hinner blir klar under nästa innebandysäsong.

Annons

– Nej, det finns inte möjlighet till det utan i så fall till säsongen efter det.

FBC Kalmarsunds damer trillar ur Superligan men samtidigt ska herrarna kvala mot Sveriges högsta serie i vår och kan vara där till nästa säsong.

– Visst, vi hade hoppats på januari-februari i alla fall men det är bara att acceptera. Vi är nöjda med att vi kommer att få en ny arena. Vi har jobbat i många, många år för det och är glada för att det mynnar ut i en ny arena, säger Ted Linde.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons