Annons

KHK till Hockeyettan – fick avslag på överklagan

Karlskrona HK fick avslag på sin överklagan.
Klubben degraderas till Hockeyettan.
– Jag är förvånad, men det är ju bra för vår serie, säger Nybro Vikings klubbchef Rasmus Aro.
Ishockey • Publicerad 13 juli 2020 • Uppdaterad 14 juli 2020
Rasmus Aro, klubbchef Nybro Vikings, är förvånad över beslutet som gör att Karlskrona återfinns i Hockeyettan till hösten.
Rasmus Aro, klubbchef Nybro Vikings, är förvånad över beslutet som gör att Karlskrona återfinns i Hockeyettan till hösten.Foto: Henrik Eriksson

Karlskrona HK har under tid levt i en dålig ekonomisk situation. I juni kom beskedet att KHK inte får elitlicens för kommande säsong eftersom klubben befinner sig i akut ekonomisk kris och inte klarar att betala sina skulder.

– Regelverket är ju sådant att man inte får vara på obestånd för att beviljas licens, sade licensnämndens ordförande Magnus Karlström till TT då.

Annons

Sedan dess har klubben jobbat hårt för att ta sig ur den ekonomiska krisen och bland annat kunnat skriva av flera miljoner i skulder efter ackordsuppgörelser med fordringsägarna. Därmed kunde man visa upp ett eget positivt kapital när man överklagade till appellationsnämnden.

Men under måndagen kom beskedet att överklagan avslås.

– Det är för jävligt. Nu har de dödat hockeyn i Blekinge. De gick ovillkorligt på hur klubben var den 30/4 när vi var i en likviditetskris i spåren av coronapandemin. Det är för jävligt hur Hockeysverige har behandlat oss när vi gick upp i SHL, säger ordföranden Tobias Larsson till BLT.

KHK har en sista chans, att överklaga till Riksidrottsförbundet.

– Det kommer vi troligtvis att göra. Vi får sätta oss ner och gå igenom allt. Det här här är ett hårt slag även för vår juniorverksamhet och hockeygymnasiet. Det här dödar elithockeyn i Blekinge. Det är en sak när åker ut på sportsliga grunder men att kastats ut på dessa premisser är rent ut sagt för jävligt. Det har varit slöseri med tid, säger Larsson till tidningen.

Hoppet att RF ska gå emot appellationsnämndens beslut verkar inte vara så stort i Karlskrona.

– Som jag har förstått det så är det några enstaka, eller några, fall som har fått igenom ett positivt beslut där. Det känns som en svår väg att gå, men jag tycker ändå att det är rätt att visa att beslutet som de har tagit är felaktigt och att vi verkligen inte accepterar det, säger lagkaptenen Niklas Johansson till BLT.

Beslutet innebär att KHK flyttas ned en division och kommer att återfinnas i Hockeyettan med Nybro Vikings och Kalmar HC till hösten.

– Helt ärligt så trodde jag att överklagan skulle gå igenom och det är jag nog inte ensam om. Men tanke på historien med arenakrav och så, Nu ska de väl ta det vidare till RF, men vad jag förstår så kan de bara ändra om beslutsgången varit fel och det får man väl utgå från att det har gått rätt till, säger Vikings klubbchef Rasmus Aro.

Har ni fått någon information om vad som händer, om det blir Tranås som får byta serie?

Annons

– Ingenting, men det pratas ju om att det blir Tranås som flyttas till den västra serien. Historiskt sett har det alltid blivit så. Sedan får vi väl se hur KHK ställer sig till spel i Hockeyettan, det finns väl ett litet skuldberg kvar.

KHK i Hockeyettan vore väl en bonus för er, om det blir spel med publik i höst?

– Ja, för vår serie är det ju bra. Det är ett starkt lag från en framgångsrik förening även om de har det lite jobbigt just nu, säger Rasmus Aro.

Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons