Annons

Kalmar HC vände och vann mot topplaget: ”Förtjänta av det”

Skrällseger mot topplaget.
Nu kan Kalmar HC sikta uppåt igen.
– Vi gjort oss förtjänta av en vinst, säger Sebastian Ottosson.
Kalmar • Publicerad 11 november 2018
Sebastian Ottosson var nöjd efter att KHC lyckats ta sig ur formsvackan.
Sebastian Ottosson var nöjd efter att KHC lyckats ta sig ur formsvackan.Foto: Jesper Hallberg

Tre raka förluster och bara en vinst på senaste fem matcherna. Kalmar HC har minst sagt varit i formsvacka de senaste veckorna.

Därför var det något förvånande när laget åter stod som vinnare efter stark laginsats mot topplaget Troja/Ljungby.

Annons

– Det känns jäkligt skönt. Vi har haft en rad med förluster här det sista men spelat ganska bra så det kändes som att vi gjort oss förtjänta av en vinst.

Bortalaget tog ledningen men Kalmar HC lyckades kriga sig in i matchen – dels på grund av ett imponerande presspel och dels på grund av ett osäkert Trojaförsvar. Tre superbjudningar av bortalaget i den andra perioden la grunden till KHC vändning och seger.

– Vi hade snackat lite innan om att de är bra framåt men osäkra bakåt så vi ville pressa dem hårt och det lyckades vi med. De bjuder oss på tre mål. Sedan är det bra av oss att förvalta lägena också, säger Sebastian Ottosson som fick sätta en av bjudningarna i nät:

– Jesper (Sellin) slängde iväg en puck som studsade lite konstigt i sargen, deras målvakt läste av situationen fel och missade pucken och då dök jag upp och kunde lägga in den i öppet mål.

Känner du att Troja gav bort segern?

– Gav och gav... Vi kämpade hårt och de hade sina lägen också men vi var bättre över hela banan helt enkelt.

Segern var också nödvändig om KHC ska ha en realistisk chans att nå Allettan.

– Vi siktar mot Allettan och det känns som att alla kan slå alla i den här serien. Sedan, som jag sagt tidigare, kan vi inte stirra oss blint på Allettan utan fokusera på spelet och bygga upp ett självförtroende.

Simon TengbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons