Annons

KHC studsade tillbaka – Eriksson tonar ner förväntningarna

Två raka nederlag.
Mot Helsingborg studsade KHC tillbaka.
– Det var i stort sett full kontroll i dag, säger Lenny Eriksson.
Kalmar • Publicerad 21 oktober 2018
Jesper Sellin, Sebastian Ottosson och Ludvig Martinsson firar efter 4–1-målet i tredje perioden.
Jesper Sellin, Sebastian Ottosson och Ludvig Martinsson firar efter 4–1-målet i tredje perioden.Foto: Jesper Hallberg

Kalmar HC kom till matchen mot Helsingborg med två förluster i ryggen och elva insläppta mål. Lenny Eriksson och hans mannar har i veckan gnuggat försvarsspel, något som också synts i söndagens hemmamatch mot bottenlaget Helsingborg.

KHC tog kommandot direkt och fyra minuter in i första perioden gav Kim Runermark laget ledningen efter en briljant passning av poängkungen Jarkko Oikarinen. Och KHC var det bättre laget från minut ett. Gästerna från Skåne lyckades förvisso reducera i med fyra sekunder kvar av av den andra perioden, men då ledde Kalmar redan med 3–0.

LÄS MER:

Annons

I slutakten stängde Jesper Sellin, nyförvärvet från Skövde, matchen med sitt 4–1-mål i krysset.

– Jag har pratat mycket med Lenny om att jag måste skjuta mer. Nu fick jag ett läge och jag sköt. Äntligen gick den in, säger Sellin.

Den satt rätt fint?

– Den gjorde det. Jag var lite förvånad själv, haha. Men det var kul och det är alltid skönt att bidra. Jag har haft en liten torka.

Sellin har så här långt stått för tre mål och fyra assist men tycker att det finns mer att hämta.

– Jag är inte riktigt nöjd med den statistiken, sedan är jag inte jättenöjd med insatsen heller. Det har varit tuffa matcher och det har varit nytt för mig att komma hit. Jag känner att jag, Sebastian Ottosson och Jimmie Svensson klickade bra. Vi har börjat hitta varandra, säger Sellin.

KHC-tränaren Lenny Eriksson var missnöjd senast, men han var desto nöjdare efter 4–1 mot Helsingborg. Samtidigt tonar han ner förväntningarna på sitt lag.

– Vi gjorde det på ett bra sätt tycker jag. Det var i stort sett full kontroll i dag och ett bra pucktempo i 60 minuter. Vi har pratat om en del saker i veckan, både rent taktiskt och mentalt. Vi släppte ner axlarna och körde. Det var lite gravallvarligt och det var som att vi kände förväntningar att vara något topplag, säger Eriksson.

Ska ni inte ha de förväntningarna?

– Nej, det finns väl ingen anledning? Vi är ett bonngäng och nykomling. Varför ska vi ha förväntningar? Vi har inget stjärngalleri ute på isen heller. Men det är lätt att bygga upp någonting efter en bra start på serien. Vi är fortfarande i etableringsfasen och ett lag som ska växa och bli bättre.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons