Annons

KFF tippas långt ner: ”Rimligt”

Tilltron till Kalmar FF är låg.
KFF tippas sluta elva i allsvenskan.
– Men jag tror att vi bli svårslagna, säger Viktor Elm.
Stockholm (Sportens utsände) • Publicerad 21 mars 2018 • Uppdaterad 22 mars 2018
Kalmar FF:s lagkapten Viktor Elm och klubbchefen Mattias Rosenlund i samspråk med Fotbollskanalens Olof Lundh under onsdagens upptaktsträff där Kalmar FF tippades sluta elva när svensk media hade sagt sitt.
Kalmar FF:s lagkapten Viktor Elm och klubbchefen Mattias Rosenlund i samspråk med Fotbollskanalens Olof Lundh under onsdagens upptaktsträff där Kalmar FF tippades sluta elva när svensk media hade sagt sitt.

För exakt tio år sedan var Nanne Bergstrand rejält omsvärmad på upptaktsträffen som den gången hölls i Norrköping. Då var Kalmar FF skyhög favorit till SM-guldet och alla ville ha svar på Bergstrands trollformel. Under 2018 års upptaktsträff var det betydligt lugnare kring Kalmar FF:s chefstränare.

– Vi kan absolut inte ha några krav på oss att vara med i toppen, i mitten skiljer det ofta få poäng och även plats åtta till 13. För mig spelar det ingen roll var vi tippas. Det finns ingen siffra jag skulle ha varit nöjd med, säger Nanne Bergstrand.

Annons

Kalmar FF nämns fortfarande med respekt men få tror att de ska lyckas växla upp nämnvärt 2018. Under onsdagskvällens upptaktsträff tippades Kalmar FF av media att sluta på elfte plats. Att de ska lyckas blanda sig i toppstriden tror egentligen ingen.

– Resan vi gjorde i höstas har inte hänt tidigare. Att man lyckas klara sig kvar efter att ha tagit åtta poäng halvvägs. Det var tur att vi inte visste om det. Tittar man höstallsvenskan så kom vi sjua. Då hade vi hög verkningsgrad på det vi gjorde. Men det är svårt att tippa utifrån det var vi ska hamna i år, säger Bergstrand.

Lagkaptenen Viktor Elm är inte förvånad att KFF tippas på den undre halvan.

– Nej, inte med tanke på var vi slutat de senaste säsongerna. Men vi vill hela tiden utvecklas och bli bättre. Vi hoppas att vi ska kunna ta steg så att vi kan komma bort från platserna allra längst ner. Men det är rimligt att de tippar oss där, säger Viktor Elm.

Bryr du dig var ni tippas?

– Nej, det är nästan skönare att tippas där nere. Då slår vi i underläge och det är enklare.

Sätter ni någon resultatmålsättning?

– Inte så länge styrelsen inte har satt någon. Då vore det dumt av oss att sätta en målsättning.

En och en halv vecka kvar till premiären, är ni redo?

– Om vi inte är det nu så kommer vi att vara det då. Nu längtar man och jag tror att alla mentalt är redo. Spelmässigt kommer vi att bli svårslagna i år. Sedan gäller det att vi hela tiden tar steg för att utveckla defensiven och offensiven. Vi vill även hitta ett spel där vi skapar fler målchanser, säger Elm.

Annons

Vad talar för att ni blir svårslagna?

– Förutom mot Östersund så har vi inte släppt in så mycket mål på försäsongen. Kollar man på den fysiska statusen så ligger vi väldigt bra till. Vi är villiga att lägga ner det extra jobbet för att inte släppa in mål. Då blir man svårslaget.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons