Nanne Bergstrand lämnar Kalmar FF: ”Stänger inga dörrar”

Kalmar Artikeln publicerades

Fotbollstränaren Nanne Bergstrand lämnar Kalmar FF. 62-åringen återvände till den småländska klubben 2017 och sjukskrevs på obestämd tid i juli i år på grund av utmattningsdepression.

På en presskonferens under onsdagen meddelade Kalmar FF att Bergstrand har kommit fram till att han inte har energi eller kraft att fortsätta som chefstränare och att han säger upp sig.

– Nanne själv har kommit fram till att han inte har energi och kraft och leda laget som chefstränare 2019, säger Mattias Rosenlund, klubbchef i Kalmar FF, på presskonferensen.

Det var i slutet av juli som KFF-tränaren Nanne Bergstrand sjukskrev sig för utmattningsdepression.

Den senaste tiden har han arbetet deltid med scouting för Kalmar FF.

– Att vara fotbollstränare kräver väldigt mycket energi. Jag stänger absolut inga dörrar, inte ens under 2019, om det finns de som vill utnyttja min fotbollskompetens. Jag stänger heller inga dörrar till att vara chefstränare i framtiden, säger Bergstrand på presskonferensen.

Han tackar alla som hört av sig och stöttat honom under sjukdomsperioden.

– Det finns mycket kärlek i världen, det märker man.

Bergstrands kontrakt sträckte sig över 2019.

Kalmar FF avslutar den allsvenska säsongen med hemmamötet med guldjagande AIK på söndag.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.