Annons

Nanne Bergstrand lämnar Kalmar FF: ”Stänger inga dörrar”

Fotbollstränaren Nanne Bergstrand lämnar Kalmar FF. 62-åringen återvände till den småländska klubben 2017 och sjukskrevs på obestämd tid i juli i år på grund av utmattningsdepression.
Kalmar • Publicerad 6 november 2018 • Uppdaterad 7 november 2018

Här saknas innehåll

På en presskonferens under onsdagen meddelade Kalmar FF att Bergstrand har kommit fram till att han inte har energi eller kraft att fortsätta som chefstränare och att han säger upp sig.

– Nanne själv har kommit fram till att han inte har energi och kraft och leda laget som chefstränare 2019, säger Mattias Rosenlund, klubbchef i Kalmar FF, på presskonferensen.

Annons

Det var i slutet av juli som KFF-tränaren Nanne Bergstrand sjukskrev sig för utmattningsdepression.

Den senaste tiden har han arbetet deltid med scouting för Kalmar FF.

– Att vara fotbollstränare kräver väldigt mycket energi. Jag stänger absolut inga dörrar, inte ens under 2019, om det finns de som vill utnyttja min fotbollskompetens. Jag stänger heller inga dörrar till att vara chefstränare i framtiden, säger Bergstrand på presskonferensen.

Han tackar alla som hört av sig och stöttat honom under sjukdomsperioden.

– Det finns mycket kärlek i världen, det märker man.

Bergstrands kontrakt sträckte sig över 2019.

Kalmar FF avslutar den allsvenska säsongen med hemmamötet med guldjagande AIK på söndag.

Jonatan BergööSkicka e-post
Anton LernstålSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons