Annons

KFF - ett lag i spillror

De var sargade innan matchen.Nu är Kalmar FF ett lag i spillror.– Orosfaktor att vi fick två nyckelspelare till skadade, säger Antonsson.
Viktor Agardius
Kalmar • Publicerad 11 september 2015

David Elm, Emin Nouri, Markus Thorbjörnsson, Nenad Djordjevic och Rasmus Elm saknades alla inför matchen. När en halvtimme var spelad kunde ytterligare två spelare adderas till listan - Jonathan Ring och Marcus Nilsson. Läget är givetvis extra bekymmersamt med tanke på Kalmar FF:s prekära läge och att det nu väntar tre helt avgörande matcher mot bottenkollegorna Åtvidaberg, Halmstad och Örebro.

– Det är ett läge som vi måste uppdateras oss på i morgon (läs i dag). Vi har även en del förkylningar och magproblematik. Men Jonathans baksida och Marcus problem med huvudet sedan hjärnskakningen känns inte som några bra situationer för de spelarna, säger Kalmar FF-tränaren Peter Swärdh.

Annons

Skadorna i första halvlek gjorde att Swärdh fick leka hela havet stormar. Mittfältaren Tobias Eriksson blev högerback, Stefan Larsson fick skifta från höger- till mittförsvaret. Filip Sachpekidis lämnade sin centrala roll för vänstern. Samtidigt som Ismael och Romario kom in i spel. Ismael har bekymmer med en fot och kunde inte starta matchen.

– Vi var svaga från inledningen och vi hittade inte rätt i vårt presspel. Med Romarios inhopp fick vi lite bättre situationer och kunde bättre utnyttja tre mot två-läget centralt i banan. Det var snarare att det bytet gav en positiv effekt, säger Swärdh.

– Vi har spelat in en elva på träningarna i veckan och sedan kommer de här skadorna tidigt och då tvingas vi göra om mycket. Det gör att vi kommer i från det som vi tänkt, säger vänsterbacken Viktor Agardius.

Mycket skador eller inte. I första halvleken var det klasskillnad och Norrköpings 2–0 i underkant.

– Det är inte acceptabelt att spela som vi gör i första. Norrköping är jäkligt skickliga men vi gör det väldigt enkelt för dem.

Efter en timme bytte matchen skepnad totalt. Då fanns inget att förlora. KFF öppnade alla spjäll framåt och plötsligt vann Kalmar FF boll, anföll med ett kvickt anfallsspel och kunde reducera på straff genom Marcus Antonsson.

– Jag har inget svar på varför det blir så. Det har vi haft problem med det hela året att vi går upp och ner i prestationen och inte kan hålla vår prestation i 90 minuter. I dag var det andra halvlek som var bra, säger Antonsson.

"Det är inte acceptabelt att spela som vi gör i första."

Kalmar FF:s vänsterback.

Fotboll, allsvenskan

Kalmar FF-IFK Norrköping 1–2 (0–2)

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons