Annons

Känslosam Torp talar ut: ”Den här kärleken och uppskattningen har jag aldrig fått”

I mars skrev han ett nytt avtal med IK Oskarshamn.
På fredagen bröt han avtalet.
Vad var det egentligen som hände?
Ishockey • Publicerad 9 maj 2021 • Uppdaterad 10 maj 2021
Nichlas Torp lämnar IK Oskarshamn för moderklubben HV71. Nu talar han ut om beslutet.
Nichlas Torp lämnar IK Oskarshamn för moderklubben HV71. Nu talar han ut om beslutet.Foto: MICHAEL ERICHSEN

Nichlas Torp drar efter andan. Det har varit ett par riktigt jobbiga dygn, medger han. Det har gått drygt 48 timmar sedan chockbeskedet att han brutit med IK Oskarshamn kom. Tränaren Martin Filander pratar om att Torp är en av de mest undervärderade backarna, att det är ledsamt och tråkigt att bli av med en god lagkamrat och person.

Torp själv försöker hitta orden.

Annons

– Jag har varit ifrån Jönköping väldigt länge, egentligen sedan 2011. När den här möjligheten dök kände jag att det viktigaste är att få vara med sina nära och kära och familjen. Sedan ska jag inte sticka under stol med att det så klart ska bli otroligt kul att få spela i HV igen, säger Nichlas Torp och fortsätter:

– Min tjej studerar i Jönköping och vi har inte bott tillsammans sedan jag var i Tyskland första svängen. Det har så klart varit jobbigt emellanåt, även om det verkligen har varit fantastiskt nere på hallen. Där är det aldrig några problem, men det är inte skitkul att vara ensam varje kväll i en lägenhet och vänta på nästa dag bara.

”Den här kärleken och uppskattningen har jag nog aldrig fått tidigare”
Nichlas Torp om stödet från IKO-supportrarna.

32-åringen försöker på nytt att hitta orden. Han är känslomässigt berörd och han berättar att kärleken han fått från supportrarna i IK Oskarshamn är ingenting han har upplevt tidigare.

– Jag har älskat att spela för IK Oskarshamn, det har varit helt fantastiskt. Det är det som är så jobbigt. Det har varit skittufft. Men nu fick jag en chans att få bo och spela hemma – och jag trodde aldrig att den chansen skulle komma igen.

Hur var det att ta farväl av laget på fredagen?

– Otroligt jobbigt, framför allt att berätta för grabbarna i laget. Ett kontrakt är ett kontrakt och jag är otroligt tacksam för det stödet jag har fått från hela tränarstaben och Thomas Fröberg, att de förstod mig. Jag menar, man kommer varandra så otroligt nära i den här sporten. Jag har ju umgåtts mer med laget än med min sambo.

När Torp scannade sociala medier på fredagskvällen blev han tårögd. Kärleken från supportrarna i IK Oskarshamn är någonting han aldrig varit med om tidigare.

– Jag har inte fått ett enda ont ord och när jag läste vad supportrarna skrev i går… då blev jag tårögd, säger Torp, som i samband med sista matchen utsågs till ”årets slitvarg” av IKO-supportrarna.

– Det är det finaste priset jag någonsin har fått. Jag har nog inte varit på ett ställe där fansen har varit så schysta mot mig. Den här kärleken och uppskattningen har jag nog aldrig fått tidigare. Det här priset värderar jag högt och för mig är det bland det finaste man kan få.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons