Annons

Känslosam Osaka vidare till final

Naomi Osaka grät glädjetårar efter att ha nått finalen i Miami Open genom att besegra Belina Bencic med 2–1 i set.
Tennis • Publicerad 1 april 2022
Naomi Osaka är i final i Miami Open.
Naomi Osaka är i final i Miami Open.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Den japanska stjärnans känslor har åkt berg- och dalbana den senaste tiden. Från att ha häcklats under turneringen i Indian Wells till att triumfera i Miami.

2–1 i set mot den olympiska mästarinnan Belinda Bencic tog den fyrfaldiga Grand slam-vinnaren till lördagens final, där hon möter världsettan Iga Swiatek.

Annons

– När det gäller matchen, är jag glad att jag tog mig igenom den, säger Osaka och erkänner att hennes första tanke efter matchen var hur hon skulle få tag i sin favoritmat.

Osaka har varit öppen med sin kamp mot psykisk ohälsa, som blev en offentlig angelägenhet efter att hon i fjol drog sig ur Franska öppna och tog en paus från tennisen.

– Om jag inte hade sagt något under Franska öppna, tror jag inte att någon hade vetat om vad jag gick igenom, säger hon.

Hon berättar att psykisk ohälsa inte är något nytt för henne.

– Folk säger att jag är tillbaka, men för att vara ärlig tror jag inte att jag någonsin försvann. Jag har alltid varit den här spelaren, säger Osaka och säger att hon hade det svårt att kontrollera tankarna även inför denna match.

– Ibland blir jag överväldigad av mina tankar, i det här fallet är det för att jag inte varit i en final, eller egentligen en stor turnering, på länge. Jag var väldigt nervös under uppvärmningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons