Annons

Kanes lättnad – bröt måltorkan: "Tog våra chanser"

Det blev platt fall för "Lejonen från Teranga" när de jagade en kvartsfinalplats, mot Englands "Three Lions", i fotbolls-VM i Qatar. England segrade till slut med 3–0, efter mål av Jordan Henderson, Harry Kane och Bukayo Saka.
Fotboll • Publicerad 4 december 2022

"Lejonderbyt" mellan England och Senegal präglades inledningsvis av lågt tempo, smällar och brist på kreativitet.

Första halvtimmen var det dock, afrikanska mästaren, Senegal som såg hungrigast ut. Framför allt eftersom Harry Maguire i det engelska mittförsvaret inledde skakigt och gav bort boll efter boll.

Annons

Men hans mittbackskollega John Stones och målvakten Jordan Pickford räddade England från baklängesmål varsin gång.

Då blixtrade "Three lions" till. Jude Bellingham drog iväg i djupled, fick bollen och slog in den i straffområdet. Där dök Jordan Henderson upp. Mittfältaren kunde enkelt raka in 1–0 till engelsmännen.

I slutsekunderna av tilläggstiden på första halvlek dubblade England ledningen.

Harry Kane, Englands lagkapten, pangade enkelt in 2–0 efter en kontring. Målet var det första i mästerskapet för Kane – som vann skytteligan i VM 2018.

– Jag är anfallare, så alltid när jag gör mål är jag glad, säger Kane.

I inledningen av den andra halvleken utökade Bukayo Saka Englands ledning ytterligare. Yttermittfältaren lyfte elegant in 3–0 bakom Édouard Mendy i Seneglas mål.

Därefter fick "Lejonen från Teranga" mestadels jaga boll medan "Three Lions" enkelt spelade av matchen.

I kvartsfinal möter England Frankrike.

– Det kommer att bli en riktigt tuff match, de är regerande mästare. Det kommer att bli en trevlig kamp, säger Kane.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons