Annons

Kalmarduon är redo för tuff utmaning på Långviken: ”En möjlighet för oss”

De ville ha en rejäl utmaning.
Lag Wirstam/Wahlberg blir bönhörda nu.
– Det kommer att bli riktigt tufft för oss.
Kalmar • Publicerad 19 juli 2019
Marcus Wirstam och Henric Wahlberg hemmahopp när Swedish Beach Tour kommer till Kalmar fredag-söndag. Men duon är medvetna om att konkurrensen är tuffast tänkbara när Sverigeeliten intar Långviken fredag-söndag.
Marcus Wirstam och Henric Wahlberg hemmahopp när Swedish Beach Tour kommer till Kalmar fredag-söndag. Men duon är medvetna om att konkurrensen är tuffast tänkbara när Sverigeeliten intar Långviken fredag-söndag.Foto: Henrik Eriksson

När Marcus Wirstam och Henric Wahlberg föll i kvartsfinal i helgens challengertävling var det första förlusten i år för duon. Tidigare under säsongen har man spelat i Open, den lägsta nivån där alla licensierade spelare får vara med. Men ville nu ha en större utmaning.

I helgen tar man ytterligare ett steg uppåt när man fått ett wild card till Swedish Beach Tour-tävlingen som avgörs fredag-söndag på Långviken. Tuffare motstånd är svårt att få.

Annons

– Det är en möjlighet för oss, men alla lag som kommer hit är mycket bättre än vad vi är. De tränar mer på ett år än vad vi har gjort i hela livet. Men det ska bli kul att prova på, säger Henric Wahlberg.

Hur utslagsgivande är beachvolley om motståndarna man möter är klassen bättre?

– Det är en svår sport, det är alltid så att laget som gör minst misstag vinner. Där får vi det tufft, säger Wahlberg.

– Vi kommer att få jobba mer för våra poäng än vad de kommer att göra. Sedan är det klart att vi ska kriga. Det ska bli riktigt kul, säger Wirstam.

41-årige Wahlberg är gammal i gamet, har väldigt mycket rutin. Hans 13 år yngre partner i sanden är i jämförelse en nykomling.

– Vi har spelat i två år tillsammans. Innan höll jag på med fotboll och innebandy. I grund och botten började det med att min brorsa startade en Korpenserie. Sedan träffade jag Maja, som jag lever med, här nere. På den vägen är det, säger Wirstam.

Hur kom det sig att ni började spela tillsammans?

– Jag scoutade Marcus lite när vi tränade tillsammans. Man säger att man alltid ska spela med de man inte tycker om att möta och han var jäkligt jobbig att spela mot. Han var ny och oslipad, men det fanns något där. Sedan är han ganska lång och stilig också, säger Wahlberg och skrattar.

Hur ser ansvarsfördelningen ut på plan?

– Det är lite typiskt att man är en lång och en kort. Han har hand om nätspelet och jag är mer på bakplan. Vi kompletterar varandra bra, säger Wahlberg.

Annons

– Jag är lång och spänstig och det vinner jag mycket på, säger Marcus Wirstam.

16 herr-par och 16 dam-par tävlar på Långviken i sista deltävlingen innan SM-helgen och kommande tourfinal. Gruppspelet börjar idag med finaler söndag eftermiddag.

– Det är ett gruppspel först där man har tagit bort de meningslösa matcherna. Två lag möts först, sedan möts vinnarna och förlorarna. Vi vet att vi kommer att spela två matcher. Först möter vi ett topprankat lag och sedan det andra förlorande, såvida vi inte vinner. Och det är väl där vi ser en liten chans, säger Henric Wahlberg.

Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons