Annons

Kalmar HC bjöd på show i ödesmatchen

Vinna eller försvinna. Då bjöd Kalmar HC ett fullsatt Iffehallen på säsongens bästa insats. – Det kändes redan innan att alla här verkligen gillade läget, säger KHC-tränaren Reine Rydberg.
Kalmar • Publicerad 4 mars 2018
Andreas Henriksson och Martin Åkesson firar efter slutsignalen i storsegern mot Bäcken.
Andreas Henriksson och Martin Åkesson firar efter slutsignalen i storsegern mot Bäcken.Foto: David Winberg

Det var aldrig egentligen något snack om saken. När det som mest behövdes i playoff-mötet med Bäcken stod Kalmar HC för säsongens bästa insats. Bäcken som har visat sig varit ett besvärligt motstånd var aldrig i närheten att skaka hemmalaget under söndagens avgörande match.

– Det kändes redan innan att alla här verkligen gillade läget. Vi spelade väldigt enkelt och snabbt. Jättekul att så många älskade att spela idag, för det är det det handlar om. Det pushade vi mycket på innan, att man ska älska spelet, säger KHC-tränaren Reine Rydberg.

Annons

Efter att de två tidigare mötena har varit målsnåla och jämna historier, blev det här en ensidig målexplosion för det rödklädda laget. Framförallt var det powerplay-spelet som klickade. Totalt fem av de nio gjorde målen kom i numerärt överläge. Och det var de mer rutinerade spelarna som klev fram. 36-årige Jimmie Svensson med mängder av rutin stod för tre mål i spelformen.

– Insatsen idag är väldigt stabil. Sen får vi målen i rätt lägen också. Nyckeln i powerplay är att vi försöker göra det lite lättare. Vi trycker på, skjuter och har mycket killar framför mål. Ett gammalt hederligt recept som fungerar, Säger Svensson.

Jimmie Svensson klev fram när det som mest gällde och gjorde tre mål i den avgörande matchen mot Bäcken.
Jimmie Svensson klev fram när det som mest gällde och gjorde tre mål i den avgörande matchen mot Bäcken.Foto: Henrik Eriksson

I och med sina tre mål är nu Svensson uppe på tolv mål på 15 spelade matcher.

– Jag tycker att det har känts bra hela tiden och jag har skjutit mycket skott innan också som blockerats av benskydd och klubbor. Men till slut brukar det komma och det gjorde det idag, så det var väldigt skönt.

Tränare Reine Rydberg lovordade efter matchen hela Svensson kedja med Crus-Rydberg och Algulin som stod för fem av målen.

– Hela den kedjan har man väntat lite på. Det är kul att de får lite utdelning nu också. Det är jättekul att vi har möjlighet att ha tre femmor som kan producera och jag tycker att alla gör ett riktigt bra jobb idag, säger Rydberg.

De 950 åskådarna på plats i Iffehallen gav hemmalaget stående ovationer under matchens slutminuter.

– Det var jätteroligt med så mycket publik på plats. Jag hoppas alla har den här matchen i näthinnan nu och vill komma tillbaka. Det är kul för alla de som lägger ner timmar här för klubben.

Nu väntar ny serie för Kalmar HC i jakten på avancemang till hockeyettan. Där segrarna från playoff-mötena samt lag från hockeyettan ska göra upp.

Adam BorgSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons