Kalmar bröt dystra trenden – vann mot Mjällby

Kalmar vände sin negativa trend när man tog sin första seger på fyra matcher genom att besegra Mjällby med 1–0 på hemmaplan.
Fotboll • Publicerad 1 augusti 2021
Kalmars Oliver Berg jublar över sitt 1-0 mål.
Kalmars Oliver Berg jublar över sitt 1-0 mål.Foto: Patric Söderström/TT

Den första halvleken bjöd på flera farliga målchanser, främst för hemmalaget, bland annat ett skott från Romario från straffområdeslinjen, som dock Carljohan Eriksson i Mjällbymålet kunde ta hand om.

Trots flera chanser blev den första halvleken en mållös sådan.

1–0 dröjde till tidigt i den andra halvleken. Då slog Jonathan Ring en fin passning till Oliver Berg som drev bollen till vänster och kunde placera den vid Erikssons vänstra stolprot. Samme Berg var framme bara några minuter senare, men det skottet hittade inte nätet.

Mjällby tryckte på för ett kvitteringsmål, men när visslan ljöd efter 90 + 4 minuter var lagets femte raka förlust ett faktum. Efter 13 omgångar har Mjällby bara spelat ihop tio poäng.

Kalmar å sin sida, klättrar för tillfället hela fem placeringar, upp på en sjundeplats i tabellen.

– Det är otroligt skönt, det har varit några matcher nu där vi inte har fått ut det vi vill framåt i sista tredjedelen och i dag får vi mycket chanser. Vi vinner tyvärr bara med 1–0, men det är fortfarande en vinst, säger Nils Fröling till P4 Kalmar.