Annons

Kalla får chansen i första OS-loppet

Charlotte Kalla får chansen direkt i det första OS-loppet i Peking.
34-åringen är som en av fyra svenska damer uttagen till lördagens skiathlon, som inleder spelen för längdlandslagets del.
Skidor • Publicerad 2 februari 2022
Charlotte Kalla. Arkivbild.
Charlotte Kalla. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

I och med lördagens lopp kommer Kalla därmed att tävla i sitt fjärde raka OS. Under de tre tidigare har hon samlat ihop totalt nio medaljer, ett antal som bara Sixten Jernberg kan matcha i den svenska olympiska historien.

Charlotte Kalla får sällskap på premiärdistansen i Peking av Frida Karlsson, Ebba Andersson och Moa Olsson. Övriga fyra OS-svenskor – Maja Dahlqvist, Jonna Sundling, Emma Ribom och Anna Dyvik – har i stället tisdagens sprint i fokus.

Annons

På herrsidan är både Leo Johansson och Calle Halfvarsson uttagna till söndagens skiathlon, trots coronaproblemen under de första dagarna i Kina.

Johansson testades positivt för covid-19 vid ankomst, men har sedan dess testats negativt och släppts ur karantänen. Halfvarsson (och Marcus Grate) har samtidigt räknats som "nära kontakter" till Johansson och därför också varit isolerade. Även om alla nu tycks ha fått grönt ljus att tävla, har de än så länge bara tillåtits träna med varandra, och bara på en specifik del av tävlingsbanan.

Övriga två herråkare som är uttagna till skiathlonloppet är Jens Burman och William Poromaa.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons