Kähkönen höll nollan i Minnesotavinst

Jonas Brodin gjorde säsongens fjärde mål när hans Minnesota besegrade Vegas. Den finländske rookiemålvakten Kaapo Kähkönen höll nollan för första gången.
Ishockey • Publicerad 9 mars 2021
Minnesota Ian Cole firar segern med Kaapo Kähkönen .
Minnesota Ian Cole firar segern med Kaapo Kähkönen .Foto: Stacy Bengs/AP/TT

Med 26 räddningar fick Kähkönen för första gången i NHL-sammanhang hålla nollan, och med sju segrar i rad för Minnesota är han också den rookiemålvakt som haft längst segersvit i klubbens historia.

– Jag har känt mig jättebra. Det har varit väldigt roligt och jag har försökt njuta också. Jag vet inte om jag spelar mitt bästa hittills under min karriär, det är svårt att jämföra, jag är bara glad över hur saker och ting går just nu, säger han vid en presskonferens efter matchen.

24-åringen som spelat främst för Esbo i finländska Liiga uppvisar ett lugn framför kassen.

– Man vill vara lugn och se lugn ut, så att lagkamraterna ser att man gör sitt jobb, så att de kan koncentrera sig på sitt, säger han.

Drygt tio minuter in i första perioden lyckades Victor Rask bryta en misslyckad Vegaspassning. Kevin Fiala såg sin chans och skenade i väg, fick pucken och kunde placera den i krysset.

Färjestadsskolade Jonas Brodin fick avgöra matchen i öppet mål, hans fjärde mål för säsongen, assisterad av Joel Eriksson Ek. Matchen slutade därmed 2–0.