Annons

JUST NU: Tidigare IKO-spelare blir Växjö Lakers nya vd

Johan Markusson.
Där har ni Växjö Lakers nya vd.
Växjö/Oskarshamn • Publicerad 21 oktober 2020
Johan Markusson gjorde fyra säsonger i IK Oskarshamn innan han värvades till Växjö Lakers 2005 – där det blev nio raka säsonger för den hårt arbetande forwarden.
Johan Markusson gjorde fyra säsonger i IK Oskarshamn innan han värvades till Växjö Lakers 2005 – där det blev nio raka säsonger för den hårt arbetande forwarden.Foto: Lena Gunnarsson

Den tidigare IK Oskarshamn-spelaren tillträder vd-tjänsten från och med den 1 december i år.

– Det känns väldigt bra. Det känns ju lite som att komma hem igen. Dock i en ny roll och i en organisation som ser lite annorlunda ut än den jag lämnade för fem år sedan, säger Johan Markusson i ett pressmeddelande.

”Det känns väldigt bra. Det känns ju lite som att komma hem igen.”
Johan Markusson i ett pressmeddelande
Annons

Tidigare i höstas meddelade Jon Bergsjö att han lämnar vd-posten i SHL-klubben.

När Växjö Lakers på onsdagen offentliggjorde hans efterträdare var det ett minst sagt välkänt ansikte för fansen.

Trotjänaren Johan Markusson.

Johan Markusson – Växjös Lakers nya vd.
Johan Markusson – Växjös Lakers nya vd.Foto: Mikael Fritzon / TT /

Efter fyra säsonger i IK Oskarshamn värvades Markusson till Växjö 2005 – och där blev den hårt krigande Gävlesonen kvar resten av karriären.

Totalt blev det hela nio säsonger, varav sex som lagkapten, i Lakerströjan för Markusson som 2016 fick ett kvitto på vad han betytt för klubben då hans tröja hissades till taket i arenan.

41-åringen har gjort civil karriär efter att han lade skridskorna på hyllan. Först två år som försäljningschef på Ahlsell och närmast som vd i tre år för Axcell Fastighetspartner.

– Jag hoppas kunna bidra till att vi kan fortsätta utveckla både upplevelsen i och kring arenan men också att skapa en naturlig återväxt av egna produkter till a-lagsverksamheten, säger Johan Markusson vidare i pressmeddelandet.

Fakta

Johan Markusson

Ålder: 41 år.

Moderklubb: Hagaströms SK.

Övriga klubbar: Brynäs, Boden, IK Oskarshamn och Växjö.

Aktuell: Tar över som vd i Växjö Lakers den 1 december.

Jan BrunbySkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons