Annons

Johaug tror inte på Kalla i vinter

Skidor • Publicerad 10 november 2020
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug i Östersund i februari. Arkivbild.
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug i Östersund i februari. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Norges skiddrottning Therese Johaug tror att Charlotte Kallas tid som bästa svenska i skidspåren är förbi och ser de yngre svenskorna som sina främsta konkurrenter i vinter.

– Sverige har ett starkt lag. De tränar mycket bra och Frida (Karlsson) och Ebba (Andersson) är i bra form. De kommer att vara med i toppen till vintern, säger Johaug till VG.

Annons

Hon säger att det är bra att Kalla, 33, verkar ha fått tillbaka tron på nya framgångar efter ett ändrat träningsupplägg, men att det ändå är de yngre som Sverige ska kunna lita på framöver.

– De är i en ålder då de kan utveckla sig och ta stora steg, menar Johaug, 32.

Den norska landslagstränaren Ole Morten Iversen ser dock Kalla som en joker den kommande säsongen, som har världscuppremiär i finländska Ruka om två och en halv vecka.

– Jag skulle bli överraskad om hon kommer tillbaka på nivån som hon var på när hon var som bäst, men hon kan glimta till i enskilda lopp, säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons