Annons

Jobbig väntan för FBC:s damer: ”Hoppas att serien börjar efter jul”

Alla gemensamma träningar är inställda och alla matcher är uppskjutna.
FBC Kalmarsund tränar individuellt på för fullt för att vara redo när allsvenskan drar igång.
– Man vill bara spela igen och vinna matcher, säger Emelie Rosenqvist.
Innebandy • Publicerad 26 november 2020
Emelie Rosenqvist tillsammans med lagkompisen Hilma Liebgott.
Emelie Rosenqvist tillsammans med lagkompisen Hilma Liebgott.Foto: Simon Melchert

FBC Kalmarsunds damer har inte spelat någon match sedan den 24 oktober och när de striktare restriktionerna kom för lite mer än två veckor sedan innebar det att laget inte heller fick träna i grupp och fick ställa in all gemensam träning tills vidare.

– Alla kör individuell träning och har fått pass från fystränaren. Vi har inte haft någon gemensam samling sedan restriktionerna trädde i kraft. Det är en jobbig situation för alla och en stor omställning för deras idrottsliv. Vi får se vad vi kan hitta på framöver för att hålla glöden uppe, säger tränaren Viktor Sheffield.

Annons

Emelie Rosenqvist ligger på en delad förstaplats i poängligan och vill mer än allt att hon och hennes lag ska få spela matcher igen.

– Vi kör mest individuellt med fys. För mig funkar det rätt bra men motivationen är väldigt låg. Man vill bara spela igen och nu känns det som ännu en försäsong, det är inte kul alls, säger Emelie Rosenqvist och fortsätter:

– Jag hoppas att serien börjar efter jul och då måste vi vara på den högsta nivån direkt så det gäller att ligga i, även om det är tråkigt.

Är det tufft att motivera sig och köra på när allt är ovisst?

– Det är klart det är tufft men vi försöker vara ute och springa med någon annan i laget ibland. Det är skittråkigt att inte få spela men jag har hoppet uppe. Jag vill bara att säsongen drar igång igen och att vi får spela som vanligt. Vi ligger tvåa nu och vi vill ligga etta. Vi har inte råd att tappa en poäng till så det gäller det att vara med.

– Det är bara hoppas att vi hållit igång bättre än andra lag och att de har legat på latsidan så vi kan vinna ännu mer.

Ni skulle ha mött Växjö som nu leder serien den 28:e november. Hur var känslan inför de matcherna som nu skjutits upp?

– Vi hade en bra känsla i laget och på träningarna. Som vi spelade innan allt pausades har vi inte gjort på länge. Vi gjorde mycket mål och hade mycket fart och det är det vi vill få ut av vårat spel. Håller vi i detta kan vi köra över de (Växjö) som vi hade planerat sedan tidigare och ta förstaplatsen, säger Emelie Rosenqvist.

Herman RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons