Annons

Jobbig kväll för Kalmar AIK

Ett skadedrabbat Kalmar AIK var i poängbehov.Det slutade med noll poäng.Och ytterligare en skada.
KALMAR • Publicerad 28 juni 2017
Inte nog med att Kalmar AIK fick lämna matchen tomhänta. David Steglander skadades och bars ut på bår. Foto: Max Axelsson
Inte nog med att Kalmar AIK fick lämna matchen tomhänta. David Steglander skadades och bars ut på bår. Foto: Max Axelsson

Hemmalaget inledde matchen bäst och tog också ledningen. Tommy Petersson spelade in bollen från kanten till Flamur Dzelli som satte 1–0.

– Jag tycker AIK är bättre fram till att de tar ledningen, men sedan blir de fega eller trötta och försöker slå vakt om ledningen, säger Kalmar AIK:s Johan Steglander.

Annons

KAIK lyckades visserligen hålla undan till pausvilan, men i den andra halvleken vände Ronneby på steken och även om Gzim Sejdija tände hoppet genom att göra 2–2 släcktes det snabbt när Ronneby återtog ledningen. I slutminuterna fastställde gästerna slutresultatet.

– Ronneby tar över i andra, utan att för den skull imponera. Ronneby är ett dåligt lag, tycker jag. Men det innebär att AIK var, i alla fall i andra halvlek, ännu sämre. Det är tungt, men det är för många som spelar småskadade.

På lördag väntar sista matchen innan uppehållet och då är känslan att jumbon måste vinna.

– Ja, nu är det en bit upp.

Ytterligare salt i såren var det faktum att David Steglander ådrog sig en skada.

– Han fick en tackling på fotleden på den fot han hade i marken. Motståndaren kom med sträckta ben och smällde honom. Men vi har varit på sjukhuset och det var inga skelettskador i alla fall, säger Johan Steglander.

Fotboll, Division 3

Kalmar AIK–Ronneby 2–4

Max AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons