Annons

Joakim Brundin rankar: Så stor chans har hemmahästarna

Söndagens V75-tävlingar håller hög klass och nio hemmahästar är matchade att gå en match mot lördagseliten. Maria Rosenbergs Copaca Banana fick ett passande spår över kort distans och lyckas han hålla ledningen är mycket vunnet, oavsett är han en segerkandidat.
Publicerad 20 juni 2019

Anders Zackrissons Jesper Trot gör allt rätt. Han vann plättlätt senast och den här gången ska hästen tävla utan skor för första gången. Från ett perfekt spår kan det sluta med en bejublad hemmaseger, så bra är hästen.

Vi har rankat chanserna på en skala 1-5.

Annons

En fjäder

9 Daydream Rapida (V75-1) har inte vunnit än i år och gör det knappast här. Han var seg i ett breddlopp i fredags och letar efter formen. Kan han få med sig sistapengen är det bra.

10 Dumas Sand (V75-6) kämpar på och gör så gott han kan och visar inga ålderskrämpor. Nu är det ett tufft lopp och han får mycket svårt att hänga med.

Två fjädrar

8 Ritz Guiness (V75-2) tog en bejublad hemmaseger senast det var V75 i januari. Efter det har hon startat fyra gånger utan seger. Hon har fått mycket pengar på sig på kort tid och håller på att växa in i klassen. Att vinna från spår åtta är inte realistiskt att tro på.

11 It's Time (V75-2) är Maria Rosenbergs andra häst i loppet. Även han har mycket bra form, men står hårt inne i loppet och missgynnas av bakspår. Han rundar knappast sin stallkamrat härifrån och jagar fina pengar.

11 Sheriffen (V75-6) är jämnheten själv. Han har inget emot distansen och får han ett lopp i ryggar kan han avsluta fort. Vi blir inte förvånade om han är trea-fyra, att vinna blir tufft.

Tre fjädrar

2 Jesper Trot (V75-4) har inlett karriären klart lovande. Han har aldrig varit sämre än tvåa. Han vann väldigt lätt senast och är under kraftig utveckling. Spåret är perfekt och han ska tävla utan skor för första gången vilket är mycket intressant. Trots att han ställs inför sin tuffaste uppgift hittills i karriären ska han ses med chans.

13 Elliot Coger (V75-6) har startat två gången på kort tid och fått jaga över tre varv. Han gör det väldigt bra och visar en härlig moral. Han trivs allra bäst på hemmaplan och får ses som en outsider.

Annons

3 Ultra Bright (V75-7) galopperade dubbelt senast i Norge. Formen är svårbedömd. Hon är snabb från start, har ett bra spår och en bra dag så är hon långt framme här. Visst vore det häftigt om Fredrik Persson får segerdefilera i Viola Silas lopp, hans hittills största stjärna.

Fyra fjädrar

1 Copaca Banana (V75-1) har visat strålande form under en längre tid. Han är snabb från start och Kim Eriksson har många kvalitéer som kusk och det han kanske är bäst på är att köra från start. I ledningen blir Copaca Banana svårslagen, det är väl Alicia Bore som kan ”lugga” honom på täten, i annat fall är han lite utlämnad, men långt ifrån slagen.

Joakim Brundin
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons