Annons

EM-backen "hängig" – men har testat negativt

Mittbacken Pontus Jansson är hängig och stod över dagens träning på baslägret i Göteborg.
När Jansson är tillbaka i träning kan förbundskaptenen inte med bestämdhet säga.
Fotboll • Publicerad 9 juni 2021
Pontus Jansson. Arkivbild
Pontus Jansson. ArkivbildFoto: Jonas Ekströmer/TT

Han antyder också att Jansson inte kommer närmare en startelva mot Spanien i EM-premiären den 14 juni så länge han inte är med i den kollektiva träningen.

Jansson anslöt till truppen i mitten av förra veckan. Då var han väldigt sliten, fick extra vila och var inte aktuell för landskampen mot Armenien.

Annons

Tanken var att han skulle ta igen förlorad tid i Göteborg.

– Känner han sig som i dag lär han inte träna, men förhoppningsvis känner han sig lite bättre i morgon och kan vara med, säger Andersson.

Inte borträknad men...

– Jag har inte räknat bort honom, men det är är klart att det hade varit bättre för hans möjligheter att ta en plats i elvan om han varit med nu och kunnat köra för fullt.

Dejan Kulusevski fick stanna på spelarhotellet i Stockholm och hålls där isolerad på grund av ett positivt covid-19-test. Senare fick Mattias Svanberg samma resultat, mittfältaren togs bort från träningen och är nu isolerad på EM-basen i Göteborg.

Kring Jansson finns just nu ingen oro för att han ska ha fått virussmittan.

– Han har testat negativt och man kan vara hängig... Det förekom att folk var hängiga innan covid. Det är inget nytt, säger Janne Andersson.

Omfattande tester

Läkaren Anders Valentin beskriver proceduren för att hålla koll på 30-årige Janssons hängighet.

– Vi testade i morse, ett snabbtest, i kväll gör vi PCR-test, ett nytt snabbtest i morgon och sedan PCR. Det blir väldigt mycket test här nu under den lite känsliga perioden, säger Valentin.

– Hans tester har varit negativa, trots att han har lite symptom. Skulle symptomen bero på covid så borde de ha varit positiva, så det känns lugnande.

Svanberg, som Valentin tror kan ha smittats av Kulusevski, har låga nivåer i sina tester.

– Han hade väldigt låga virusnivåer i PCR-testet och så gjorde vi ett snabbtest som var negativt. Smittsamhet är extremt osannolikt, säger Valentin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons