Annons

Ismail sprang hem guldet på Ölandsspelen

Friidrott • Publicerad 9 juli 2018
Love Carlsson, Omar Ismail och Anton Rehn vann medaljer på 5 000 meter.
Love Carlsson, Omar Ismail och Anton Rehn vann medaljer på 5 000 meter.Foto: Privat

Närmare 900 starter ägde rum under helgens Ölandsspel som anordnades för 28:e året i rad. Högby IF:s Calle Nilsson sammanfattar en lyckad helg.

– Egentligen är hela Ölandsspelen en stor breddtävling. I år var det lite färre tävlande, mycket beroende på att det var Öresundsspelen i Helsingborg. Men vi håller greppet om att vara Småland och Ölands största arenatävling, säger han och fortsätter:

Annons

– Det kom många från olika föreningar. Det är en del som har semester på Öland och kombinerar det med tävlingen. Det gör att vi får lite nytt motstånd och det gör det hela roligt.

Mest noterbart var att Omar Ismail övertygande vann 5 000 meter.

– Det var mycket Högby IF. Efter en lugn öppning stack Omar ifrån och vann en favoritseger. Love Carlsson gjorde det bra sista varven också. Frida Östman vann sedan damernas 5 000 meter, säger Nilsson.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons