Först fick Vikings islossning offensivt.
Sedan lossnade isen i Liljas Arena.
– Det här var viktigt för självförtroendet, säger Sebastian Borg.
Nybro • Publicerad 18 november 2018
Erik Lindström och Janne Kivilahti jublar efter 1–0-målet. Med fem minuter kvar gick isen sönder och lagen lät bara den sista tiden av matchen gå.Foto: Daniel Bogefors

Efter tre raka förluster hade Nybro Vikings bestämt sig. Tränaren Sami Lehtinen hade beordrat sitt lag att vara ”hänsynslöst mot mål”. Det var kanske inte uppenbart i en första period där Vikings visserligen var klart bättre men där 1–0-ledningen var bräcklig. Helsingborg missade en straff och hade ytterligare ett par farliga kontringar. Men i andra akten kom utdelningen. Sebastian Borg satte 2–0 efter ett solonummer och efter det utökade Simon Mattsson, Janne Kivilahti och Johan Järlefelt ledningen till 5–0.

– Vi har skapat mycket i varje match men inte gjort mål så vi måste bli mer tuffa mot mål och distinkta. Det gör vi bra idag. Till slut fick vi riktigt mycket utdelning. Det var viktigt för allas självförtroende när vi har haft det tungt med produktionen. Nu hoppas vi att vi kan hålla uppe det mot de bättre lagen, säger Sebastian Borg.

Forwarden gjorde själv ytterligare två ytterligare mål när han var på rätt plats. 6–1 kom i öppen kasse efter en målvaktsretur och 7–2 tråcklade 24-åringen in.

– Det är inte ofta det händer. Det var nog tre år sedan jag gjorde tre mål i en match. Jag är mer av en passningsspelare än en målskytt. Jag började knackigt i år men nu börjar man få upp självförtroendet.

Sedan var det, det här med slutet av matchen. Rasmus Johansson hade precis hävt sig fram och slagit in 8–2 när domarna uppmärksammade att isen gått sönder. Trots att vaktmästarna försökte reparera isen lyckades de inte. Lagen tog då beslutet att låta de sista fem minuterna gå samtidigt som spelarna bara slog pucken mellan sig.

– Jag har aldrig varit med om det tidigare men det var bra att båda lagen kunde komma överens om att göra så. Det är farligt att spela om inte isen är okej, säger Sebastian Borg.

I tredje perioden fick backen Erik Lindström ett slag på handen och tvingades uppsöka sjukhus. Det är oklart hur allvarlig skadan är.

Sebastian Borg blev tremålsskytt.
Sebastian Borg blev tremålsskytt.Foto: Daniel Bogefors
Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.