Islanders kvitterar mot Boston

New York Islanders kvitterar mot Boston i semifinalserien efter ett förlängningsdrama som slutade 4–3.
Ishockey • Publicerad 1 juni 2021
Bostons målvakt Tuukka Rask lyckades inte stoppa Casey Cizikas skott i förlängningen.Foto: Winslow Townson/AP/TT

En turligt studsande puck på en skridsko gav Casey Cizikas ett gyllene läge med fem minuter kvar av förlängningsperioden.

Den 30-årige kanadensensaren kom fri mot Tuukka Rask i Bostonmålet, och förvaltade den chansen, och kunde därmed ge Islanders segern med 4–3, hans första mål under slutspelet.

Därmed har Islanders kvitterat till 1–1 i kvartsfinalserien.

Boston inledde målskyttet via Charlie Coyle i första perioden, men i andra var det gästerna från New York för hela slanten. Josh Bailey kvitterade i powerplay, Kyle Palmieri gav Islanders ledningen och Jean-Gabriel Pageau utökade den.

Boston vände dock med ett par mål i tredje via Patrice Bergeron och Brad Marchand, och tvingade därmed fram en förlängning.

Så här är ställningen i NHL-slutspelet, kvartsfinaler.

Östra divisionen:

Boston–New York Islanders. 1–1 i matcher (bäst av sju). Nästa match natten mot fredag svensk tid.