Annons

Isak: Hade velat skapa mer

Efter flera träningar tillsammans fick de chansen i genrepet.
Hur det gick för anfallsparet Alexander Isak och Dejan Kulusevski i 3–1-segern mot Armenien?
Fotboll • Publicerad 6 juni 2021
Alexander Isak.
Alexander Isak.Foto: Janerik Henriksson/TT

Förbundskapten Janne Andersson har vid flera tillfällen pratat om konkurrensen på flera positioner i landslaget.

Två av dessa är forwardsplatserna.

Annons

I EM-genrepet mot Armenien fick Alexander Isak och Dejan Kulusevski chansen, efter flera träningar tillsammans, att spela in sig i en tidig version av premiärelvan mot Spanien i Sevilla den 14 juni.

Hur det gick?

Nja...

– Det är inte i våra händer, säger Kulusevski.

– Jag har ingen aning om vem som kommer att spela men den som kommer att göra det kommer att göra det bra. Om man inte spelar måste man vara redo att hoppa, i dagens fotboll kan man förändra matcher väldigt snabbt.

Vill inte spekulera

Isak:

– Jag är inte för att spekulera. Det är inte i våra händer men om du frågar oss om vi vill spela, så självklart, men det är inte i våra händer.

Duon fick 72 minuter tillsammans. Isak hade en fin chans i första men tappade balansen och fick inte ordning på avslutet. Kulusevski ordnade frisparken som ledde till Emil Forsbergs 1–0-mål, var rörlig och skapade en del oreda.

Men de lämnade genrepet mållösa.

– Jag tycker det var en bra första halvlek. Vi skapade många chanser, pressade bra, vann många dueller. För att vara första gången var det mycket bra. I andra halvlek var vi inte lika bra, så det var godkänt, säger Kulusevski.

Annons

– Jag kände att det fanns fina tendenser till bra kombinationer med de andra i laget men det är klart att man hade velat skapa lite mer, säger Isak.

Berg levererade

Inhopparna Marcus Berg och Robin Quaison behövde drygt tio minuter för att hitta rätt. I 85:e minuten lyfte Quaison fram bollen till Bergs 3–1.

Berg har varit Anderssons förstaval länge och lär förmodligen även vara det mot Spanien.

Sedan är det svårare.

Vem får spela bredvid veteranen?

– Jag tycker att jag har jättebra alternativ på forwardssidan, säger Andersson.

Isak:

– Vi har fem väldigt duktiga forwards och jag tror inte att det är ett enkelt val men det är bra för landslaget, att vi har många spelare som är duktiga, säger han.

Kulusevski:

– Vem som helst kan spela. Det viktigaste är att vi stöttar varandra, för det kommer att behövas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons