Annons

Isak bänkad – Real Sociedad i serieledning

Alexander Isak satt på bänken när Real Sociedad bortaslog Celta Vigo med 4–1 i La Liga. Segern gör att baskerna återtar serieledningen.
Fotboll • Publicerad 1 november 2020
Alexander Isak fick inte spela mot Celta Vigo. Arkivbild.
Alexander Isak fick inte spela mot Celta Vigo. Arkivbild.Foto: Amaia Zabalo/AP/TT

Efter att ha hoppat in och gjort mål mot Huesca förra helgen, och därefter gått mållös när han fick starta mot Napoli i Europa League, fick den svenske anfallsstjärnan inte någon speltid alls i Real Sociedads seger i Vigo.

En plats i startelvan lär inte heller ha kommit närmare för Isak med tanke på vad som utspelade sig på planen. Hans främsta konkurrent Willian Jose gjorde både 3–0 och 4–1 för Real Sociedad och brassen stärkte därmed sina aktier i kampen om vem som ska vara ensam anfallare i succélaget från San Sebastián.

Annons

David Silva nickade in 1–0-målet för Real Sociedad, hans första ligamål för klubben sedan han i somras återvände hem till Spanien efter tio år i Manchester City. Även Mikel Oyarzabal nätade för den nya serieledaren, som har 17 poäng efter åtta matcher.

Både Real Madrid (16 poäng på sju matcher) och Atlético Madrid (14 poäng på sex matcher) skuggar dock tätt bakom trots att de har en respektive två hängmatcher.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons