Annons

Irland krossade Finlands VM-drömmar

Målvakten Tinja-Riikka Korpelas blunder i andra halvlek sänkte Finland. Irland är däremot klart för VM-playoff för första gången någonsin efter 1–0 mot Finland.
Fotboll • Publicerad 1 september 2022
Finland förlorade mot Irland, och missar VM-playoff. Arkivbild.
Finland förlorade mot Irland, och missar VM-playoff. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

– En underlig känsla, alla är besvikna. Målet var att spela om en VM-plats nästa vecka och nu är den chansen borta, säger tränaren Marko Saloranta efter 0–1-förlusten enligt finländska Yle.

Finland hade inför matchen mot Irland i Dublin kniven mot strupen och behövde minst en poäng för att hoppet om VM-spel i Australien och Nya Zeeland 2023 skulle leva fram till sista kvalomgången.

Annons

Men Irlands Lily Agg nickade in matchens enda mål efter 54:a minuter sedan Finlands rutinerade målvakt Tinja-Riikka Korpela totalt missbedömt ett inlägg.

– De slog ett bra inlägg, vi markerade dåligt och jag var tvungen att gå ut. Jag kom lite sent, säger Korpela enligt Yle.

Irland höll därefter undan – trots 71–21 i bollinnehav för Finland. Därmed är Finlands VM-drömmar krossade. Irland är däremot klart för playoff till VM 2023.

Finlands avslutning mot Sverige i Tammerfors blir därmed betydelselös, eftersom Sverige redan har säkrat gruppsegern.

– Det är vår plikt att samla oss och spela en bra match, säger Finlands tränare Marko Saloranta.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons