Annons

IOK i nytt möte med Peng – ska träffas

Internationella olympiska kommittén (IOK) har haft ett nytt videomöte med Peng Shuai och ska träffa den tidigare tennisstjärnan och trefaldiga olympiern i januari.
"Vi delar samma oro som många andra människor och organisationer", skriver IOK på sin webbplats.
Tennis • Publicerad 2 december 2021
Peng Shuai. Arkivbild.
Peng Shuai. Arkivbild.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Turerna kring Peng Shuai, tidigare världsetta i dubbel och tvåfaldig grand slam-vinnare, fortsätter.

Dagen efter att damtouren WTA meddelat att de ställer in sina tävlingar i Kina efter frågetecken kring 35-åriga Pengs hälsa och frihet, uppgav IOK att de under onsdagen haft ett nytt videomöte med kinesiskan.

Annons

"Det finns olika sätt att uppnå hennes välmående och säkerhet. Vi har valt ett väldigt mänskligt och personinriktat förhållningssätt till hennes situation", skriver Internationella olympiska kommittén på sin webbplats.

IOK:s ordförande Thomas Bach samtalade med Peng Shuai i ett första videomöte den 21 november. Flera tennisstjärnor och organisationer har inte accepterat videon som en garanti för kinesiskans hälsa och frihet.

Tvärtom har IOK kritiserats för att man genom videosamtalen hjälper den kinesiska regimen i försöken att tysta ned frågan inför OS i Peking i februari.

"Hon förklarade sin situation och verkade vara i säkerhet och må bra, med tanke på den svåra situation hon hamnat i. Det bekräftades återigen i gårdagens samtal", skriver IOK.

"Vi är fortsatt bekymrade över hennes personliga situation och fortsätter att stödja henne."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons